reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

My zaczynamy używać pampersów 3. Kupiłam na próbę pieluchy Dada (są większe od pampersów tego samego rozmiaru i jakieś takie sztywne)

Ubranka na tapecie są 62, ale Hanusi dobre już są niektóre 68.[/QUOTE]

no właśnie dada są sztywne.......mniejsze były fajniejsze
może uzywacie jakiejs innej firmy tanszych pampersów i coś polecicie....ktore sa fajne?

reklama
My ważymy mniej więcej co 3-4 tygodnie. Akurat dziś byliśmy w przychodni i Tomek waży 6,08 kg, czyli troszkę zwolnił w nabieraniu masy :)

Bali - nasze maluchy miały podobną wagę po urodzeniu, mój kloc wazy 5900, a Twój już 6,5 kg!!! Kochana, co Ty mu podsypujesz do tej buteleczki?

on zwyczajnie prawie nigdy nie przesypia godziny posiłku, mijają 3 godz. i młody jak w zegarku daje sygnał :D
a wchodze z nim na wage jak mnie tak bolą plecy, że się ruszyc nie moge

Ostatnia edycja:
on zwyczajnie prawie nigdy nie przesypia godziny posiłku, mijają 3 godz. i młody jak w zegarku daje sygnał :D
a wchodze z nim na wage jak mnie tak bolą plecy, że się ruszyc nie moge
ooooo bali to jak u nas on ma jakis budzik w brzuchu chyba;-) naprawde rzadko moze kilka razy przespal jedzonko
a wazymy sie przy okazji wizyty w przychodni wiec na razie 2 razy ale juz na oko widac ze chlopina dobrze przybiera:-D

Malina my wazylismy co tydzien w pierwszym miesiacu,
teraz 16lipca jak skonczyla dwa i bedziemy wazyc i mierzyc kazdego 16,czyli co miesiac.
w albumie malej jest taka strona do wpisywania wagi
do roczku co miesiac a potem co rok do 18stego roku zycia.

Ja nie wiem ile Jasin waży. Dowiem sie 3-go na szczepieniu. Na pewno przybrał na wadze od tych 5 tyg, które minęły od szczepienia, bo czuję coraz bardziej jego ciężar. Ale ile? Nie chcę wchodzić z nim na wagę łazienkową, bo to nie to samo co waga przychodniowa.

Oleska my tez idziemy 3 na szczepienie i ważenie... a ważymy tylko podczas szczepienia czyli ostatnio był ważony 6 tyg. temu i czuję ze sporo przytył i zresztą bardzo urósł

u nas ostatnie ważenie było w zeszły piątek i teraz 5go na szczepieniu będzie kolejne, ale czuję te jego kg!!

a co do wstawania na jedzenie, to u nas nie ma takie rytmu, czasem Tomek chce pierś co 2 godziny a czasem co 4, więc różnie to jest
przez jakiś czas zapisywałamgodziny karmień, ale stresowałam się tylko przez to

Hurra,moje dziecko załapało w końcu o co chodzi z podnoszeniem głowy na brzuszku.I to od razu jak długo i wysoko :happy2: Cieszę się,bo już mnie to trochę martwiło.

reklama
Do góry