reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

aga moja Oleńka lubi tę pozycje w pionie tyłem do mnie bo wtedy wszystko widzi.powiedz mi jakie ćwiczenia wykonujesz z Tomusiem
np. łapię za rączki i nóżki równocześnie i kulam z lewej na prawą stronę
łapię za bioderka i też tak kulam
na mięśnia brzuszka mam, że podnoszę do prawie do siadu i kilka sekund wytrzymuje
rozluźnianie raczek i nóżek-trudno to wytłumaczyć tak po prpstu jakby podrzucam te nóżki i rączki
potem przy stópkach naciskam pod paluszkami, żeby zacisnął paluszki i po drugiej stronie, żeby "rozczapirzył" paluszki :-)
mam nadzieję, że coś zrozumiałaś z tego ;-)

reklama
zbakamala, ja myślę ze jest ok,że podałaś smoczek, bo inaczej histeria gwarantowana, lub wisałby nonstop na piersi,

ja się przyznam że nauczyłam Antosia ssania smoczka jakiś miesiąc temu i jestem z tego powodu szczęśliwa, cały czas miał problemy z usnięciem, płakał, marudził a nie mógł usnąć... a teraz gdy jest juz zmęczony to dostaje smoczka, kładę go do łóżeczka i usypia... a gdy usnie to go wypluwa i słodziutko spi
nawet nie ma mowy aby wziął smoczek gdy nie hce mu sie spać... od razu języczkiem go wypycha i juz....
odzwyczaiłam jedno dziecko od smoczka to dam radę i drugie

Alutka powiedz jak nauczyłaś Antosia tego smoka bo nam wciąż nie wychodzi :/
kiedyś nawet myślałam, żeby zrobić tak jak żabkamała tyle, że chciałam smarować smoka swoim mlekiem hehe

Moj Karol zasysa smoczka tylko jak wprawiam go w "drgania". Tzn. jak juz go chwyci to lekko pukam w niego palcem (kilka razy), albo ruszam lewo-prawo (leciutko ale dosc szybko przez jakies 5 sekund). W sumie smoczka ssie tylko jak zasypia i jak jedzie samochodem (a ze w samochodzie zazwyczaj spi, to na jedno wychodzi ;-)) Moze w innych sytuacjach tez by ssal, ale nie niespecjalnie mi na tym zalezy, wiec uskuteczniamy smoczkowanie tylko przed snem (ze smoczkiem zasypia 3 minuty, bez smoczka duuuzo dluzej).

PS. Jutro idziemy na szczepienie - mam stresa jakbym conajmniej mature miala zdawac :szok:

Ostatnia edycja:
Bozuwi nic się nie bój na pewno wszystko będzie ok na szczepieniu

Moja Ola ssie smoka ale sporadycznie. Przeważnie wieczorem do spania.jeśli uśnie to jej wyjmuje:-D

Aga dzięki za odp,:-)

Awru jak Ola nie chciała smoka to jej przytrzymywałam i cmokałam aż wkoncu zassała:-) ale ona jest na butelce.jeśli jest śpiąca to chce smoka a jeśli nie to wypluwa

reklama
Do góry