reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny a czy ślad po szczepieniu na gruźlicę u waszych dzieci jest już całkiem zagojony? U Hani niby było już wszystko zagojone ale od pewnego czasu jakby się powiększyło i zaczerwieniło jakby strupek się chciał zrobić...
Nie wiem czy się tym niepokoić.

reklama
Aniu mała miała na pośladku taki mały czerwony trójkącik. Wyczytałam gdzieś że to znamię i powinno zniknąć z wiekiem. Wczoraj w czasie kąpieli zauważyliśmy, że się to zaogniło i podeszło ropą. Dziś już zaognienie zeszło ale taka jakby ropa została tylko się to spłaszczyło, więc poszłam do lekarki. Ale pech chciał że mojej nie było. Ech...zobaczymy co się będzie działo:confused2:

Efe myśle ze po maściach małej szybciutko to sie zagoi
co do blizny po szczepionce u nas jest ślad ale taki jak powinien byc jak sie goi po gruźliczy,nic sie nie zbiera i nie babrze

le to raczej indywidualnie moja np ma niezrośnięte ciemiączko i ta dziura jest dość duża i ja raczej chyba tak nie mogę.

u nas własnie to ciemiączko tez jeszcze duże jest - gdzies 1cmx1cm. Za kazdym razem lekarka pyta czy podaje vita D. Mam nadzieje ze niedługo zmaleje w koncu.

A co do naszej goraczki to dzieki dziewczyny, rzeczywiscie okazało sie ze to Trzydniówka - Alcie wysypało dzis wieczorem że hoho, no i lekarka tez potwierdziła - ale kazała jeszcze antybiotyk dawac - bo moze w pierwszym dniu rzeczywiscie miała cos na gardełku ale ja wątpie.

Mam nadz. że juz jutro bedzie nara gorączko i w koncu dzieć mi zacznie jesc, bo tak to tylko pierś. A rano po nocy jak zajrzałam do pampersa to malutko siusków było aż nei było co przebierac;/

aaa i lekarzka mówiła jeszcze, że ma powiekszone węzły potyliczne co tez wskazuje na trzydniówkę.

No i do tego wszystkiego ząbki górne idą na całego;)

To na bank nie blizna po szczepionce bo żadnej szczepionki w pośladek dziecku nie dają także muszę cierpliwie poczekać.

Najgorsze że od razu kojarzy mi się to z ŚP. Polą u której zaczęło się od narośli na oczku. Nagle zaczęło się babrać więc smarowali i potem biopsja i diagnoza że to rak złośliwy. Potem amputacja oczka. Wieczna chemia. No po prostu źle mi się kojarzy.

reklama
:-) ja tym razem nie o skórze i AZS :-)

byłysmy wczoraj u nerologopedy - asymetrii już nie ma :-) Monia pięknie, równo trzyma głowę :-) ładnie zbiera jedzenie z łyzeczki, żuje i połyka :-)
nadwrażliwość mamy ćwiczyć chrupkami kukurydzianymi - szorstkie to i pannie niezbyt pasuje ale wcina :-)

dziś na rehabilitacji pani Basia też z Moni zadowolona ;-) no ;-) chociaż tu jakieś sukcesy notujemy:-):-D:-);-):tak:

Do góry