reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Tak,tak potwierdzam to co napisała Kasia. My tez robiliśmy malej badanie ogolne moczu i posiew,a i jeszcze badanie krwi,ale to bylo na polecenie lekarki. Nati malo przybierala na wadze i chciala sprawdzic,czy taka jej natura czy moze jest jakis stan zapalny w organizmie,np.zapalenie drog moczowych,bo to ponoc sie dośc często zdarza.

reklama
jesteśmy w szpitalu:(((
byliśmy u innej pediatry i skierowaniem do szpitala się skończyło.
kazała mleko zmienić na Bebilon comfort, bo to coś z brzuszkiem.
Skaza raczej nie,bo ma krostki po jednej stronie twarzy,jakby czegoś dotknęła i raczej to nie to. zresztą już nie wiem.:((( doła mam strasznego. mała jest na kroplówce z glukozy. na izbie przyjęć lekarz stwierdził,że ma tak obrzmiałe dziąsła,że to chyba przez zęby. prawdopodobnie wysypka i bóle brzucha też. to objaw infekcji,ale badania dopiero poszły...zobaczymy...trzymajcie kciuki...
neverend trzymaj się i Malutka też! <przytul> i zmiencie lekarza!
deli aneczka fajowo że Dziewczyny są zdrowe i że rosną ;-)

Neverend trzymamy kciuki.
A ja nie wiem co zrobie jak beda szly zeby malemu. Z tego co sie dowiedzialam nie mozna tu kupic zadnej masci na dziaselka. Tylko czopki przeciwbolowe. Chyba poprosze zeby mama mi z Polski wyslala jak piszecie ze sa bez recepty.

neverend kciukam i ja za Was, będzie dobrze!!!

u nas nawraca ta ciemieniucha, najpierw nie było NIC do 3 m-ca a potem worek się rozwiązał; tyle że u nas to chyba z powodu tego azs;

a badania krwi i moczu też nie miałyśmy jeszcze, bo nie było potrzeby takiej;

my juz po wizycie.
wyniki toxo sa OK, wiec wiecej klucia nie bedzie, na szczescie ;-)
Miko jak zoabczyl Pania dr to od razu zaczal plakac, kurcze zostala mu trauma z poniedzialku.
mamy jeszcze zrobic badania moczu, zeby zbadac wapno, bo ciemiaczko szybko zarasta ;-( chociaz dr powiedziala, ze teraz wsrod dzieci jest taka tendencja. badania mamy na wszeslki wypadek, chociaz bedzie problem, bo dziecko przed pobraniem moczu nie powinna pic mleczka przez 4-6 godz, a moj Miko nawet w nocy je co 2H

Wróciłyśmy!!!
Dziękujemy za Wasze wsparcie. Jesteście kochane i bez Was na pewno nie uśmiechałabym się teraz patrząc tępo w monitor:)))
Generalnie z małą jest w porządku. Ząbki idą, spokojnie jeszcze pare tygodni, ale niewykluczone, że taki urok jest tej przypadłości. Wszystko pcha do buzi, więc wysypka pewnie od tego. Oglądam ją codziennie i mm wrażenie,że znika. Poza tym ani w zgięciach nie ma, ani skóra nie złazi. Może to i jakaś kontaktówka, a może "lekkie AZS". Nie znam się. W szpitalu mówiłąm lekarzom,ale jakoś to pomijali. Mleko pijemy już insze - a wiec ten Bebilon Comfort. Zaparcia jednak są jak były. No,ale chociaż coś tam je. Nie są to może jak to mówiła lekarka zadziwiające sumy, no ale w granicach 700ml na dobę jest. Wczoraj uczyniła postep i zjadła 1-szy raz po kąpieli przed samym snem!!! Waży 7.190kg. mierzy 78cm. Wyniki moczu super, posiewy jałowe, tylko w rozmazie krwi jakieś ubytki krwinek i znów podwyższony magnez przez te ulewania i wymioty. No,ale już się uśmiecha i bawi i jest żywsza. Oby do przodu. No i już mi ją w szpitalu posadzili,więc uczymy nowej pozycji pomalutku. Dzieki raz jeszcze dziewuchy kochane. Dla cioć buziak od Miśki!

No to super wiadomości :-). Buziaczki dla was.
A tak poza konkursek hihihi modelka Ci rośnie jak nic 78 cm długaaa ta twoja kruszynka :-).

reklama
neverend super,że juz w domku i małej nic wiecej poza zabkowaniem nie jest

my też po wizycie mała wazy 5740g(sie klucha wysiliła)i ma 70cm
szczepienie dopiero 16 lutego,wiec oby do tego czasu wytrzymała i mamy w przyszłym tygodniu mocz pobrac w końcu

Do góry