reklama
grudnióweczka
Fanka BB :)
I niech Cię Twój Bąbelek wspiera, myśl o nim dużo a wszystko się ułoży
A ja nadal mam chory pęcherz i bakterie w moczu :/, antybiotyk nie pomógł, poszłam od wtorku do pracy ale zaraz znowu będę miała cofkę na L4
...a pogoda nie sprzyja wyleczeniu...cipłe galoty i w domku chyba musisz posiedzieć
Dziewczyny - wiecie czy usg w 13 tygodniu będzie robione przez brzuch czy "od środka" ?
Miałam badanie między 12 a 13 tygodniem najpierw zrobił mi przez brzuch, a później dopochwowo. to chyba zalezy od lekarza
Idź z facetem nawet jeśli będzie dopochwowe. Ja byłam sama (miedzy 12 a 13 tyg) bo mąż nie mógł i żałowałam bo już było widać główkę, rączki i nóżki i serduszko ...Kurcze a chciałam, że facet był obok.. Dziś poszłam i zrobili mi psikusa.. Lekarka zachorowała, nikt nie raczył zadzwonić i powiedzieć, że nic z tego, leciałam pół miasta, pokłóciłam się z Moim że się spóźnił i co.. Ojoj.. Jutro do innego..
i było to niesamowite .....
grudnióweczka
Fanka BB :)
Idź z facetem nawet jeśli będzie dopochwowe. Ja byłam sama (miedzy 12 a 13 tyg) bo mąż nie mógł i żałowałam bo już było widać główkę, rączki i nóżki i serduszko ...
i było to niesamowite .....
Ojeja, kiedy to było, poszliśmy razem, było przez brzuch, wszystko widzieliśmy i masz rację - gdybym poszła sama to bardzo bym tego żałowała
reklama
z tego co wiem to usg 3d w tym wieku ciazowym to nie wiem czy uzyje dobrego słowa "fanaberia", chodzi mi w kazdym badz razie o to ze do wykrycia zespołu Downa nie jest potrzebne 3d, dlatego ze wtedy jeszcze nie widac fenotypowych cech zespolu, a najwazniejszy jest pomiar przezienosci karkowej i kosci nosowej które sa lepiej widoczne na zwykłym usg. A takie USG 3d to poprostu mozna sobie zrobic dla wlasnej przyjemnosci zeby zobaczyc dzidziolka w trójwymiarzeCzy któraś z was robiła już USG 3D ? z tego co wiem , można je juz robić w 12-14tygodniu żeby wykluczyć wady genetyczne..m.in zespół Downa..
to zalezy od aparatu i wieku ciazy, ale na dobrym aparacie powinno byc widac przez brzuszek w 12-13 tygMiałam badanie między 12 a 13 tygodniem najpierw zrobił mi przez brzuch, a później dopochwowo. to chyba zalezy od lekarza
Podziel się: