reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie nasze i maluchów

No i dziś już nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę - moją pierwszą w ciąży .. Marti mnie trochę że szprycuję dzidzię, ale ile się można męczyć..

...wiesz , wczoraj byłam u swojego lekarza i też dopytywałam sie jeszcze z wyrzutami o to czy na pewno nie zaszkodził ten paracetamol... Zapewniał,że w takim przypadku, jeśli ból jest silny, uciążliwy i długotrwały tabletka jest mniejszym złem niż Twoje fatalne samopoczucie...oczywiscie nie mozna tego nadłużywać i łykać raz w tygodniu, tylko w naprawde ciężkim do zniesienia, długotrwałym bólu:tak:...także nie martw się, głowa do góry !;-)
Mam nadzieję,że fatalne migreny dadzą nam spokój na długo...Ja na razie pełna energii, bez bólu głowy :tak:

reklama
No ja dziś specjalnie wcześnie wyczołgałam się z łózka bo zauważyłam, że od spania mnie czasem boli.. A co do paracetamolu, to chyba najlepsze w ciąży- bo ja zwykle brałam jakieś roztwory kwasu acetylosalicylowego czy coś takiego ale tego z tego co czytałam mi już nie wolno :(

ja w pierszej ciazy poszlam na zwolnienie od 7tygodnia, od razu lekarka mi wypisala zwolnienie jak dostala moje wyniki. Byly bardzo dobre. Ale mam prace bardzo stresujaca i przy magnesie niestety.
teraz bedac drugi raz w ciazy moja lekarka ( dodam ze to jest inna) stwierdzila ze nie widzi przeciwskazan bym pracowala nadal, choc mam male dziecko w domu, i mialam tamta ciaze zagrozona. bede musiala isc prywatnie jutro i poprosic o l4 bo wracac to ja juz do pracy nie chce

ja w pierszej ciazy poszlam na zwolnienie od 7tygodnia, od razu lekarka mi wypisala zwolnienie jak dostala moje wyniki. Byly bardzo dobre. Ale mam prace bardzo stresujaca i przy magnesie niestety.
teraz bedac drugi raz w ciazy moja lekarka ( dodam ze to jest inna) stwierdzila ze nie widzi przeciwskazan bym pracowala nadal, choc mam male dziecko w domu, i mialam tamta ciaze zagrozona. bede musiala isc prywatnie jutro i poprosic o l4 bo wracac to ja juz do pracy nie chce

:eek: Jestem strasznie zdziwiona! U mnie lekarka jeszcze przed badaniem, przed tym jak powiedziałam o moich dolegliwościach z brzuchem zaproponowała zwolnienie! Idz do innego lekarza przecież to jakby nie było - należy Ci się.

Ufffff dziewczyny ! ja już po wizycie, USG genetyczne za mna ...WSZYTSKO JEST OK :tak: !...Niesamowite przeżycie widzieć jak dzidzia macha już rączkami i nóżkami :-)

reklama
Do góry