reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie nasze i maluchów

No cóż ja mam nadal problemy z nerkami :-( nic się nie poprawiło i dostałam skierowanie na posiew :baffled: do tego mam anemię :eek: ale na pocieszenie we wtorek widziałam fikającego bąbelka :tak:

reklama
A ja nadal mam chory pęcherz i bakterie w moczu :/, antybiotyk nie pomógł, poszłam od wtorku do pracy ale zaraz znowu będę miała cofkę na L4 :(

A ja nie cierpie ogorkow kiszonych :baffled:
To mowicie, ze pijecia jak trzeba i macie problemy z pecherzem, nerkami...
Lekarz powiedzial, ze mozna profilaktycznie lykac urosept

Czy któraś z was robiła już USG 3D ? z tego co wiem , można je juz robić w 12-14tygodniu żeby wykluczyć wady genetyczne..m.in zespół Downa..

Kurcze a chciałam, że facet był obok.. :( Dziś poszłam i zrobili mi psikusa.. Lekarka zachorowała, nikt nie raczył zadzwonić i powiedzieć, że nic z tego, leciałam pół miasta, pokłóciłam się z Moim że się spóźnił i co.. Ojoj.. Jutro do innego..
Idź z facetem nawet jeśli będzie dopochwowe. Ja byłam sama (miedzy 12 a 13 tyg) bo mąż nie mógł i żałowałam bo już było widać główkę, rączki i nóżki i serduszko ...
i było to niesamowite .....

Idź z facetem nawet jeśli będzie dopochwowe. Ja byłam sama (miedzy 12 a 13 tyg) bo mąż nie mógł i żałowałam bo już było widać główkę, rączki i nóżki i serduszko ...
i było to niesamowite .....

Ojeja, kiedy to było, poszliśmy razem, było przez brzuch, wszystko widzieliśmy i masz rację - gdybym poszła sama to bardzo bym tego żałowała :)

reklama
Czy któraś z was robiła już USG 3D ? z tego co wiem , można je juz robić w 12-14tygodniu żeby wykluczyć wady genetyczne..m.in zespół Downa..
z tego co wiem to usg 3d w tym wieku ciazowym to nie wiem czy uzyje dobrego słowa "fanaberia", chodzi mi w kazdym badz razie o to ze do wykrycia zespołu Downa nie jest potrzebne 3d, dlatego ze wtedy jeszcze nie widac fenotypowych cech zespolu, a najwazniejszy jest pomiar przezienosci karkowej i kosci nosowej które sa lepiej widoczne na zwykłym usg. A takie USG 3d to poprostu mozna sobie zrobic dla wlasnej przyjemnosci zeby zobaczyc dzidziolka w trójwymiarze

Miałam badanie między 12 a 13 tygodniem najpierw zrobił mi przez brzuch, a później dopochwowo. to chyba zalezy od lekarza
to zalezy od aparatu i wieku ciazy, ale na dobrym aparacie powinno byc widac przez brzuszek w 12-13 tyg

Do góry