reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda

reklama
Wiecie lasencje,ja tak paragonujac Szwecje z Polska,nie do konca lubie Szwecje...Mentalnosc ich,ospaly sposob bycia,zamulenie tak zwane(trzeba to dobitnie powiedziec...)...Ale opieke zdrowotna maja na bardzo wysokim poziomie,nie mozna zlego slowa powiedziec...Jesli kobitka po ciazy ma wlasnie taki problem jak Olenka,do tego dochodzi jeszcze psychicznie zle samopoczucie,plastyka jest "na kase chorych"...I dotyczy to zarowno brzuszkow ciazowych,jak i za duzych,nierownych rozmiarowo piersi,czy innych "schorzen".Tu wielki poklon w ich strone i nie narzekam,ze oddaje 35 procent podatku...:-DNo...moze czasem;-)

woooooooooooooow:szok::szok::szok:noramalnie wypas:-pja to bym się rozpadła po kilku latach, gdybym miała poprawić to co nie tak jest:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p

dziewczyn nie miałyscie problemu z cyckami po odtawieniu:sorry: bo ja własciwie mocno przepełnionych nie mam ale robią mi sie guzki wzielam kapiel rozmasowałm troche ściagnelam i narazie jest oki bralyscie mze te tabletki albo jakies inne sposoby stosowalyscie bo tabletek bym nie chciala czytałam o szałwi ale nie wiem czy to skuteczne:sorry:

dziewczyn nie miałyscie problemu z cyckami po odtawieniu:sorry: bo ja własciwie mocno przepełnionych nie mam ale robią mi sie guzki wzielam kapiel rozmasowałm troche ściagnelam i narazie jest oki bralyscie mze te tabletki albo jakies inne sposoby stosowalyscie bo tabletek bym nie chciala czytałam o szałwi ale nie wiem czy to skuteczne:sorry:

ja nie maialam az takich problemow, ale o szalwi tez slyszalam, spróbuj:tak::tak::tak::tak:

Ja też słyszałam o szałwi, że hamuje laktację. Osobiście miałam zamiar wziąć te tabletki, po pierwszy dzień był ciężki i bałam się, że mi się zastój zrobi, ale wyczytałam w ulotce, że nie można ich brać, jak się zażywa pigułki antykoncepcyjne. Ale w sumie na drugi dzień już mnie tak piersi nie bolały i teraz praktycznie nie odciągam i nie czuję dyskomfortu, choć pokarm oczywiście jeszcze mam.

To ja mogę pomóc. Tabletek nie polecam, wzięłam jedną i na tym skończyłam bo miała okropne skutki. Mdliło mnie i co chwilę mdlałam, nie miałam siły zająć się dzieckiem, musiałam dzwonić po męża żeby urwał się z pracy- brrrr okropne działanie. Można je brac przy tabletkach antykoncepcyjnych, chociaż na ulotce jest napisane, że nie.
Piłam więc codziennie 3 szklanki naparu z szłwi, do tego codziennie troszkę ściągałam pokarm, ale tylko wtedy gdy czułam guzki, najlepiej pod prysznicem i obwijałam się okładami z altacetu i bandażem- tak mi polecił ginekolog.

dzieki;-) u mnie właściwie aż tak tragicznie nie ma bo wczoraj w jednej piersi miałm guzki dziś juz w niej nie mam ale mam w drugij najpierw masowałam ja na "sucho " i dośc mnie bolalo toposzłam pod prysznic i teraz mnie boli ale pewnie od tego masowania na sucho zobaczymy jak bedzie jutro rano jak co to spróbuje z ta szałwią ;-)

Ja nie robiłam nic. Owszem przez pierwsze dni trochę mnie bolały zwłaszcza jak się któraś z dziewczyn przytulała ale wtedy tylko delikatnie uciskałam bolące miejsce. A i spałam na brzuchu. Po 3 dniach wszystko wróciło do normy i nic mnie już nie boli

reklama
Do góry