reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

mąż jak raz obcinał paznokcie Fifiemu to też za daleko i ropa się zbierała, ale wtedy kupiłam igłę w aptece i mu tę ropę przebiłam i wydusiłam, zdezynfekowałam i jest ok, a ile opier... od męża wtedy usłyszałam, współczuje tych komplikacji, oby antybiotyk szybko pomógł

reklama
Jejku, nie wiedziałam, że tak łatwo o zakażenie:(... Nam ostatnio też się przydarzył taki wypadek, ale szybko wzięłam gazik i napryskałam na niego octeniseptu i tak odkaziłam, a potem zakleiłam plastrem, jak zaschło to zdjęłam, póki co już wszystko ok, a minął chyba tydzień. Kurcze, ale aż strach obcinać te małe pazurki... jeszcze żeby je dobrze obciąć, bo nie daj Boże zacznie wrastać to już w ogóle masakra:/.

dzięki kobietki za zainteresowanie:-), też stosuje octenisept tylko za późno go kupiłam, mogłam od razu zareagować i to odkazić, czekałam ponad tydzień ze samo przejdzie no i to było już za późno. Szkoda mi najbardziej że taką maliznę musze antybiotykiem faszerować, no ale trudno, mam tylko nadzieje że pomoże. Tylko nurtuje mnie skąd ten paciorkowiec się wziął...:confused:

Podzielę się z wami dziewczyny historią paluszka mojego synka;-)
gdy obcinałam paznokcie michasiowi, zadrasnęłam mu delikatnie skórkę i wiecie co się stało:wściekła/y:...dostała mu się tam bakteria streptococcus pyogenes (paciorkowiec ropny) dziś byłam u chirurga odebrać wynik wymazu. Paluszek mu ropieje już miesiąc czasu, do połowy ma czerwony i niestety zaczyna schodzić cały paznokieć. Dostałam dziś receptę na antybiotyk augmentin i do kontroli za tydzień.
w życiu bym nie pomyślała ze coś takiego może się stać...
strach obcinać paznokcie...
O kurcze. Współczuję. Biedny Michałek.

Antybiotyk napewno szybko pomoże.

Ale mi stracha napedzilyscie, od teraz bede przed kazdym obcinaniem dezynfekowac nozyczki spirytusem, tak mnie uczyla polozna ale nigdy nie robilam:zawstydzona/y:
Jak widac nie ma w tym przesady

Najgorsze ze te pazurki rosna naszym maluszkom jak szalone, czemu nam wolniej rosna?

współczuję Michałkowi!!mam nadzieję, ze paluszek szybko się zagoi.
Ja też mam zawsze problem z obcinaniem, jakoś strasznie nieporadnie mi to wychodzi. Mam nadzieję, ze krzywdy nie zrobię Łukaszkowi:((((

Ja Iguli obcinam obcinaczem, nożyczkami nie umiem i raz jej tak przycięłam że kropelka krwi się pojawiła;( Ale na szczęście nic się nie wywiązało z tego. I rosną jak szalone te pazurki, 2 razy w tygodniu muszę obciąć

reklama
chyba Fifi ma uczulenie na te nowe pampki :rozmiar 4, muszę mu zmienić pieluch, bo odkąd nosi te większe pupa czerwona całą, nie pomaga nic kompletnie już ok 2 tyg to trwa, próbowałam sudocrem, potem za jakiś czas krem hippa i nivea, dziś zaczęłam bepantenem, ale po całym dniu nie widzę poprawy, kiedyś jak miał odparzoną to sudocrem raz dwa zadziałał, a tu już z 2 tyg trwa to
tak się zastanawiam jakie pieluszki kupić? ktoś mi mówił, że te premium care też mocno uczulają, a happy?

Do góry