reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

dokładnie jak dziewczyny piszą, ja jestem troche dalej od was z racji tego, że mojej majuni wyjątkowo śpieszyło się na świat ;-)i powiem wam, że jak to podejdzie ropą to pęknie i pozostanie tylko znamie, nie ma się czym przejmować wszystko będzie dobrze:-)
mi pediatra jeszcze powiedziała, że gdyby jakos bardzo się sączyło i brudziło ubranka to można przyłożyć gazikiem, ja nie mialam takiej potrzeby więc nie się nie wypowiadam w tej kwestii

reklama
U mojego taki "pryszcz" pojawił się parę dni temu, ale do tej pory nic się z nim nie dzieje :-) Mnie w szpitalu też ostrzegali że coś takiego może się zdarzyć i żeby się tym nie martwić bo to całkiem normalne.

U mnie dziś zdarzył się cud :-D położyłam małego na brzuszku żeby trochę pożabował i byłam przygotowana na wrzask po krótkiej chwili a tu mały trochę po marudził przetrzymałam to i zasną :-) więc sobie trochę przy nim teraz posiedzę :-) Cwany poszedł spać bo pewnie czuł że zbliża się pora kąpieli :-)

U Agatki nie ma pryszcza tylko taka zaczerwieniona "kulka" pod skórą - jest dość duża i trochę się niepokoję, czy to oznacza, ze i strupek będzie duży jak pęknie...

Królewna nie lubi leżeć na brzuszku, ale trzymana do odbijania wygina główkę i pracuje nogami jakby chciała wyskoczyć :D Nadal sporo śpi, ale zdarzają jej się dłuższe okresy aktywności, pierwsze "świadome" uśmiechy też już mamy za sobą.

U mnie dziś zdarzył się cud :-D położyłam małego na brzuszku żeby trochę pożabował i byłam przygotowana na wrzask po krótkiej chwili a tu mały trochę po marudził przetrzymałam to i zasną :-) więc sobie trochę przy nim teraz posiedzę :-) Cwany poszedł spać bo pewnie czuł że zbliża się pora kąpieli :-)
Nie lubi się kąpać? :))

hej,

My używamy pieluszek Huggies, wcześniej Happy dla maleńkich - do 2 kg. Chusteczki mamy Happy, Huggiesy były zbyt mokre i zimne dla naszej Natalki ;(, a z kolei BAMBINO ja nie lubiłam - zbyt suche i nie myły zbyt dobrze skóry ,,, mąż wynalazł Happy i jak na razie ok.

Mleczko mamy HIPP 1 z Probiotykami, stosujemy takie bo podawano je w szpitalu, mała dobrze tolerowała więc zostaliśmy przy nim.

Poza tym pępuszek odpadł nam w 15 dobie ;) i byłam cała szczęśliwa bo ranka podkrawiała i się martwiłam. Była nawet położna ale uspokoiła.

Teraz walczymy z karmieniem naturalnym ... Moje dziecko jest tak głodne a ja nie mam aż tyle ...

Czy któraś z Was podaje dziecku BIO GAIĘ???

Dziewczyny czy na ramieniu waszych dzieci pojawił się jakiś ślad po szczepieniu szpitalnym? W szpitalu mi powiedzieli, że może się zrobić strupek. I najpierw było takie malutkie znamię a teraz jest większe i bardziej czerwone, wygląda trochę jak taki pryszcz:confused:. Nie wiem czy to jest ok? Jak jest u was?
U nas tez jest ten "pryszczyk" niestety u mnie w szpitalu nikt nie raczył mnie o takim czymś poinformować:baffled::wściekła/y: na szczescie tym razem już wiedziałam ze tak bedzie bo przeszłam to z córcia ale 4 lata temu wystraszyłam się bardzo:-(
hej,

My używamy pieluszek Huggies, wcześniej Happy dla maleńkich - do 2 kg. Chusteczki mamy Happy, Huggiesy były zbyt mokre i zimne dla naszej Natalki ;(, a z kolei BAMBINO ja nie lubiłam - zbyt suche i nie myły zbyt dobrze skóry ,,, mąż wynalazł Happy i jak na razie ok.

Mleczko mamy HIPP 1 z Probiotykami, stosujemy takie bo podawano je w szpitalu, mała dobrze tolerowała więc zostaliśmy przy nim.

Poza tym pępuszek odpadł nam w 15 dobie ;) i byłam cała szczęśliwa bo ranka podkrawiała i się martwiłam. Była nawet położna ale uspokoiła.

Teraz walczymy z karmieniem naturalnym ... Moje dziecko jest tak głodne a ja nie mam aż tyle ...

Czy któraś z Was podaje dziecku BIO GAIĘ???
Ja podaję malemu BIOGAIĘ poleciła mi ją połozna a pediatra nie miała nic przeciwko.
To sa bakterie mlekowe więc nie zaszkodza a pomagają małemu w trawieniu

Dziewczyny czy na ramieniu waszych dzieci pojawił się jakiś ślad po szczepieniu szpitalnym? W szpitalu mi powiedzieli, że może się zrobić strupek. I najpierw było takie malutkie znamię a teraz jest większe i bardziej czerwone, wygląda trochę jak taki pryszcz:confused:. Nie wiem czy to jest ok? Jak jest u was?

W szpitalu też nikt nic na ten temat nie mówił, ale położna mówiła, że coś takiego może się zdarzyć ;-)

U Hani nic do tej pory nie wyszło

U nas tez jest ten "pryszczyk" niestety u mnie w szpitalu nikt nie raczył mnie o takim czymś poinformować:baffled::wściekła/y: na szczescie tym razem już wiedziałam ze tak bedzie bo przeszłam to z córcia ale 4 lata temu wystraszyłam się bardzo:-(

Ja podaję malemu BIOGAIĘ poleciła mi ją połozna a pediatra nie miała nic przeciwko.
To sa bakterie mlekowe więc nie zaszkodza a pomagają małemu w trawieniu

A widzisz różnicę po BIOGAI czy podajesz od początku?

reklama
A widzisz różnicę po BIOGAI czy podajesz od początku?
Podaje małemu od jakiś 3 tyg, bo robił luźne i czasem zielonkawe kupki co świadczyło o problemach z trawieniem.
Po podaniu BioGai widze poprawe bo robi mniej kupek(wiem że rośnie i wtedy tez zmniejsza się ilość ale u nas z 9-10 kupek spadło na 2-3) i są one takie"kaszkowe" i żółtego kolorku. Poza tym nie maja zapachu tak jak wcześniej:tak:i o wiele łatwiej malutki je robi

Do góry