zyrraffka
Szczęśliwa mama
Dziewczyny mój Łukasz ma małą rankę przy odbycie, co mam z tm zrobić?? on często jak wypuszcza gazy to popuszcza kupkę, zmieniam odrazu pieluszkę ale zrobiła się ta ranka i nie wiem czym to zaleczyć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kasiek Tobie też dzięki, a co się stało że byliscie na pogotowiu???
dzięki dziewczyny za rady:-)
Dziewczynki, czy któraś z Was ma może już problemy z kolką? Jak to się objawia? Mój książę ciągle się napina i stęka... puszcza bączki, kapki robi ale bardzo małe i rzadko... no i często płacze... przez to wszystko zaczęłam mu podawać smoczka z czego nie jestem zadowolona bo jak mu wyleci to płacze i muszę mu wsadzać... ojjj... niedługo wpadnę w depresje, czuję się taka niezręczna... nie potrafię małemu pomóc... (dodam jeszcze że karmię butelką mlekiem modyfikowanym, ale odciągam swoje mleczko i podaje małemu 3-4 razy dziennie po jakieś 70ml)
Pomocy... mój mały od paru dni jest bardzo niespokojny... nie chce za bardzo spać w dzień, płacze, pręży się, wierzga nóżkami, stęka... leży sobie spokojnie, a nagle płacz! dam mu smoka to pociumka chwile i znowu to samo. myślałam że to kolka ale piszą że kolka objawia się popołudniami i wieczorami, a my tak mamy o każdej porze dnia... już nie mam sił... płaczę razem z nim... ktoś ma lub miał podobnie? Jakieś rady? Jak nie ustanie do jutra idziemy do pediatry niech coś radzi bo się obydwoje wykończymy nerwowo...![]()
Ja mam tę poduszkę, ale narazie jestem tak średnio zadowolona. Mała z niej zjeżdża, po części pewnie dlatego że się wierci, ale myślę że jest też za malutka. Poduszka niby dla noworodków a wydaje mi się że tak za 2-3 miesiące będzie lepiej służyć.
Cześć dziewczyny,
nie wiem czy ten problem już był poruszany, czy nie, ale nie za bardzo mam czas, zeby przelecieć cały wątek.. Czy wasze maluszki też w te upały mają takie czerwone potówki? Nasza mała ma mnóstwo kropeczek na szyji i zgięciu łokcia, trochę też na przedramieniu.. Nie wiem co z tym robić? Do kąpieli na razie nic nie dodajemy, myjemy ją mydełkiem Bambino. Może powinnam dodać do wody Oilatum albo jakiś inny specyfik, żeby się bidulce skóra poprawiła?