reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Ja tez mam DADE ale własnie one jakies takie sztywne... i juz na szczescie paczka mi sie skonczyla i bede miec HaPPY i są oki;-)

Na dworku to moj maluch jest teraz w te upaly w samych bodach i skarpetkach i pod pieluszka...;-)

reklama
ja też używałam chusteczek Pampers, teraz mama kupiła te Nivea i uważam że są one lepsze. Pieluszki od początku Pampers, nadal 1.
Słyszałam od znajomych że pieluszki Happy nie są zbyt dobre, częściej trzeba zmieniać bo słabo wchłaniają.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wasze maluszki tez maja taka gleboka kosc ogonowa? U nas to prawie jak drugi pepek tylko ze na tylku, i gromadzi sie tam zawsze pelno kupki :baffled: Dzis mala tak sie okupala ze ja wsadzilam tylkiem pod kran z biezaca woda i tak czyscilam ta dziurke od kosci ogonowej a tam pod spodem odparzone :-(

Dziewczyny czy wasze maluszki tez maja taka gleboka kosc ogonowa? U nas to prawie jak drugi pepek tylko ze na tylku, i gromadzi sie tam zawsze pelno kupki :baffled: Dzis mala tak sie okupala ze ja wsadzilam tylkiem pod kran z biezaca woda i tak czyscilam ta dziurke od kosci ogonowej a tam pod spodem odparzone :-(

mój też ma takie zagłębienie ale rzadko się tam okupkowuje :)

a co do pieluszek DADA z biedronki czy ktoś może powiedzieć jaki jest najmniejszy rozmiar? używam pampersów ale chcę wypróbować coś tańszego ale nie gorszego :)

nasza mała też ma takie zgłębienie i też czyścimy dokładnie przy każdej zmianie pieluszki.

Co do pieluszek DADA to są od 3-6kg, my używamy na zmianę z pampersami ale DADA są sztywniejsze i ciut większe (ale niewiele).

Pomocy... mój mały od paru dni jest bardzo niespokojny... nie chce za bardzo spać w dzień, płacze, pręży się, wierzga nóżkami, stęka... leży sobie spokojnie, a nagle płacz! dam mu smoka to pociumka chwile i znowu to samo. myślałam że to kolka ale piszą że kolka objawia się popołudniami i wieczorami, a my tak mamy o każdej porze dnia... już nie mam sił... płaczę razem z nim... ktoś ma lub miał podobnie? Jakieś rady? Jak nie ustanie do jutra idziemy do pediatry niech coś radzi bo się obydwoje wykończymy nerwowo... :(

reklama
Pomocy... mój mały od paru dni jest bardzo niespokojny... nie chce za bardzo spać w dzień, płacze, pręży się, wierzga nóżkami, stęka... leży sobie spokojnie, a nagle płacz! dam mu smoka to pociumka chwile i znowu to samo. myślałam że to kolka ale piszą że kolka objawia się popołudniami i wieczorami, a my tak mamy o każdej porze dnia... już nie mam sił... płaczę razem z nim... ktoś ma lub miał podobnie? Jakieś rady? Jak nie ustanie do jutra idziemy do pediatry niech coś radzi bo się obydwoje wykończymy nerwowo... :(
Ja mam od 3 dni tak ale na razie czekamy....wydaje mi się, że to od gorąca;(A kupkę robi??

Do góry