reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia Zdjęcia Zdjęcia: brzuszki mamusie i bobaski

nemesis- brzusio bomba :-)
a mam pytanie też, chodzi o tatoo, ponoć nie chca robić znieczuleń gdy w danym miejscu (wkłócia igły) jest tatoo. Czy to prawda ?

reklama
co do tatuażu to już to słyszałam...że nie chcą tego zrobić przez to że może się wdać zakażenie ...

a co do kolczyka w języku to słyszałam że trzeba wyjąć dlatego, że jakby okazało się w trakcie porodu że konieczne zaintubowanie ( obyyy nie ! ) to przez takiego kolczyka mogłoby nam to rozerwać język ... ale czytałam to gdzieś kiedyś na forum, kolczyka w języku lekarzowi nie pokazywałam :)

i co do takich jeszcze rzeczy, co mi nie były wiadome ... to podobno nie wolno mieć pomalowanych paznokci ... bo gdyby coś się z nami działo to ponoć paznokcie zaczynają sinieć i po tym się rozpoznaje że coś jest nie tak..

tatuaż nad tyłkiem wyklucz znieczulenie w innym miejscu można sobie go mieć .... chodzi o to że igła musiała by przejśc przez te farby co spowodowało by i dostanie się ich do wnętrze kręgosłupa i moglo by być zakarzenie

no nemesis, moja dzidza 450 gram ważyła w 21 tygodniu... twoja w 16, czyli może byc całkiem spory ten twój dzidziuś. Dla porównania w 33 tyg 3 dni wazyła 2397 czyli waga słuszna ;)
michasia faktycznie twoje dzieci bardzo do siebie podobne.
Ja nie idę na 4D, czego po trochu żałuję, ale chcę zobaczyc moja dzidzkę po urodzeniu a takie zdjecie to już bym się jakoś nastawiała, a chcę miec niespodziankę. Nie umiałam się powstrzymac co do płci to chcę miec chociaż taka niespodziankę. Problem tylko w tym że co noc sni mi się moja niunia i rózne twarze sa w tych snach.

jejku źle napisałam przepraszam :) w 21 tygodniu ważyła 450 g a teraz w 30 tyg 1400g. pochrzaniło mi się sorry :( a w 16 tygodniu to nie wiem ile ważyła bo mi lekarz nie łaska był powiedzieć:wściekła/y:

reklama
Tatuaż nie jest żadnym przeciwwskazaniem do przeprowadzenia znieczulenia. Jedyne przeciwwskazania to zaburzenia krzepnięcia krwi u matki i zakażenie w miejscu, gdzie ma być wprowadzony cewnik.

Do góry