reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia Zdjęcia Zdjęcia: brzuszki mamusie i bobaski

nemesis- brzusio bomba :-)
a mam pytanie też, chodzi o tatoo, ponoć nie chca robić znieczuleń gdy w danym miejscu (wkłócia igły) jest tatoo. Czy to prawda ?

reklama
co do tatuażu to już to słyszałam...że nie chcą tego zrobić przez to że może się wdać zakażenie ...

a co do kolczyka w języku to słyszałam że trzeba wyjąć dlatego, że jakby okazało się w trakcie porodu że konieczne zaintubowanie ( obyyy nie ! ) to przez takiego kolczyka mogłoby nam to rozerwać język ... ale czytałam to gdzieś kiedyś na forum, kolczyka w języku lekarzowi nie pokazywałam :)

i co do takich jeszcze rzeczy, co mi nie były wiadome ... to podobno nie wolno mieć pomalowanych paznokci ... bo gdyby coś się z nami działo to ponoć paznokcie zaczynają sinieć i po tym się rozpoznaje że coś jest nie tak..

tatuaż nad tyłkiem wyklucz znieczulenie w innym miejscu można sobie go mieć .... chodzi o to że igła musiała by przejśc przez te farby co spowodowało by i dostanie się ich do wnętrze kręgosłupa i moglo by być zakarzenie

no nemesis, moja dzidza 450 gram ważyła w 21 tygodniu... twoja w 16, czyli może byc całkiem spory ten twój dzidziuś. Dla porównania w 33 tyg 3 dni wazyła 2397 czyli waga słuszna ;)
michasia faktycznie twoje dzieci bardzo do siebie podobne.
Ja nie idę na 4D, czego po trochu żałuję, ale chcę zobaczyc moja dzidzkę po urodzeniu a takie zdjecie to już bym się jakoś nastawiała, a chcę miec niespodziankę. Nie umiałam się powstrzymac co do płci to chcę miec chociaż taka niespodziankę. Problem tylko w tym że co noc sni mi się moja niunia i rózne twarze sa w tych snach.

jejku źle napisałam przepraszam :) w 21 tygodniu ważyła 450 g a teraz w 30 tyg 1400g. pochrzaniło mi się sorry :( a w 16 tygodniu to nie wiem ile ważyła bo mi lekarz nie łaska był powiedzieć:wściekła/y:

reklama
Tatuaż nie jest żadnym przeciwwskazaniem do przeprowadzenia znieczulenia. Jedyne przeciwwskazania to zaburzenia krzepnięcia krwi u matki i zakażenie w miejscu, gdzie ma być wprowadzony cewnik.

Do góry