reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

ojej, dziewczyny przerabane macie z tym lezeniem. Ale tak jak mowisz mamma-mila wszystko dla maluszka.
ja przez usg to juz daaawno nie mialam nic mierzone, mam nadzieje. ze.teraz.sprawdzi. Zawsze sprawdza tylko czy twarda i zamknięta.

mój synuś sie chyba na mnie obraził bo zafundowalam mu 800km samochodem wczoraj;)Ja czulam sie wrecz wysmienicie jak na ten etap ciąży, ale pod koniec drogi.maly stawial mi sie w brzuchu juz w poprzek. takiego kopania jeszcze nie bylo. Ale dzisiaj juz spokojnie

reklama
Ja tez nospowa i to kupilam sobie forte oczywiscie. W szpitalu tez mi ja podawali;-)

Mamamila
Ja to samo przelezalam 1 trymestr czesc 2 i teraz chyba do konca :-\

Karina
800 km :Oo_O to ja bym chyba juz urodzila ;-)

Mammamila- odpczywaj jak lekarz kazał to trzeba;) moze okaże za 2 tyg sie ze szyjka znowu ma 4 cm. Ja tak mam. Raz ma 4,5 taz 4 cm, potem 4,2.... W poprzedniej ciąży miałam 4 skróciła sie do 3 cm potem znowu miała 4 cm.... Pod koniec ciąży ponad 4... Jak zamknięta to bardzo dobrze. Moj lekarz zawsze to powtarza jak twarda i zamknięta to dobrze. Juz nawet o długość sie nie pytam..... Chociaż mam nawet teraz patrzę w karcie ciąży podana długość szyjki^^ na każdej wizycie wpisuje :D tak uważnie śledzę co tam napisane :D

Ostatnia edycja:
mamma-mila Pierwszy trymestr i połowę drugiego spędziłam leżąc na kafelkach w łazience (albo z wiadrem w łózku) więc też miałam nadzieję że w trzecim sobie odbiję. Pojawił się brzuszek, chciałoby się go jakoś ładnie odziać i "pochwalić" się nim na zewnątrz. No ale niestety leżę w drechach, bo przecież jak mam cały dzień na tej kanapie wegetować to sukienki nie włożę, z domu się nie ruszę, a brzuchem mogę się cieszyć co najwyżej oglądając go w lustrze.

Musimy byc wytrzymałe! Ja naprawdę podziwiam Was ze leżycie tak długo.Ja leżę drugi dzień i juz mnie cos trafia..Zaczęłam w weekend prac ubranka i chciałabym wszystko poprasować a tu nie mogę:(
Maz jest cały czas ze mną,wszystko za mnie robi,każe mi leżeć i tyle.
A tu święta przed nami,na szczęście jedziemy do rodziny,ale w sobotę mam baby shower,na którym będę głownie siedzieć albo pollezec.
Mamma-mila jesteśmy w podobnej sytuacji,trzymam za nas kciuki żeby szyjka przestała sie skracać!
Pola mi lekarz powiedział ze jak mam taka długość to ta szyjka juz sie nie wydłuży,chodzi o to żeby sie jeszcze bardziej nie skróciła.Co lekarz to opinia.

Malinka - masz racje, ale sprzęt moze zmierzyć niedokładnie..Mi tak mówił jak sie pytałam dlaczego moja szyjka ma rożne długości. A i najbardziej wiarygodny wynik jest jak sie mierzy na tym samym sprzęcie przez jednego lekarza. Ja miałam na trzech i na każdym wynik był inny... Zreszta lekarze "znaja" nasze szyjki i jak mówią ze trzeba leżeć to oczywiście bez gadania trzeba ;)

Ostatnia edycja:
Z ta szyjka to jest tak ze np ona na usg moze wydac sie dluzsza bo np mamy pelniejszy lub mniej pelny pecherz. Szyjka jak sie skroci to juz nie wydluzy e e. :-) ale jak kaza lezec to trzeba ;-)

Dziewczyny życzę wytrwałości w tym leżeniu:) Ja szczerze mówiąć gorzej się czuję jak za długo leże niż jak chodzę i coś robię, wszystko mnie boli, plecy, nogi nieraz to nawet brzuch, aż mi sie ciężko z boku na bok sie przewrócić:(

reklama
Do góry