reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja jestem po wizycie:-) Wszystko jest ok, szyjka 4cm a Oliwier rośnie jak na drożdżach 1350g;-). A mam pytanie czy któraś z Was ma Rh(-) i będzie brała szczepionkę dodatkową przed porodem? Mi dzisiaj lekarz przedstawił taką możliwość ale 500 zł to dużo więc raczej się nie zdecyduje. Pozdrawiam.;-)

reklama
Ja mam Rh (-). Pytałam gina o tą szczepionkę ale powiedział że to bez sensu. Jak się okaże że młode ma (+) to dostanę zastrzyki po porodzie i to w zupełności wystarczy.

No właśnie dlatego też wydaje mi się to bezsensu tym bardziej że mój mąż ma prawdopodobnie też Rh (-). Tak ma na wypisie ze szpitala i więcej tego nie sprawdzaliśmy ale myślę że szanse na pomyłkę są małe;-).

pantera ja juz kiedys pisalam o tym zastrzyku, ze dostalam go i nikt mi soe noe pytał czy chce;) ale nie placilam wiec luzik

Ja jestem po wizycie:-) Wszystko jest ok, szyjka 4cm a Oliwier rośnie jak na drożdżach 1350g;-). A mam pytanie czy któraś z Was ma Rh(-) i będzie brała szczepionkę dodatkową przed porodem? Mi dzisiaj lekarz przedstawił taką możliwość ale 500 zł to dużo więc raczej się nie zdecyduje. Pozdrawiam.;-)

No właśnie dlatego też wydaje mi się to bezsensu tym bardziej że mój mąż ma prawdopodobnie też Rh (-). Tak ma na wypisie ze szpitala i więcej tego nie sprawdzaliśmy ale myślę że szanse na pomyłkę są małe;-).

Niech mąż zrobi oznaczenie grupy krwi bo w kryzysowej sytuacji i ty i on powinniście je mieć przy sobie podczas porodu.
My mamy konflikt ja A Rh- a mąż A Rh+. Pierwsze dziecko po mnie ma Rh- więc nie dostałam żadnych leków. Teraz badam odczyn Coombsa i na razie jest ok. Nie słyszałam o żadnej szczepionce i nikt mi jej nie proponował.

Panterka
W razie gdybys miala przeciwciala to dostajesz antyglObuline. Zazwyczaj zawsze daja przy porodzie gdy kobita ma rh-. Ja mam rh- ale mi nie podali bo napisali ze nie akfalifikowana do podania. Ale moj stary twierdzi ze tez ma 0 rh - jak ja wiec konfliktu nie mamy. Mi by bylo szkoda kasy na jakies dziwne szczepionki

Ja tez kochane mam rh- i dostałam tutaj w Uk zastrzyk przeciwciał w 28tyg i drugi zastrzyk mam dostać podobno po porodzie. Tylko ze wracamy do Polski wiec bede musiała zapytac sie w szpitalu czy oni takie cos mi podadzą.
Juz nie moge sie doczekać i za 20dni wracamy do Polski :) mam
Nadzieje ze uda nam sie wszystko przygotowac przed narodzeniem naszej pierworodnej :) pomysły na pokoj juz jest wiec mam nadzieje ze uda sie zrealizować odrazu po powrocie :)

Witam się po wizycie u gina, w końcu doczekałam się USG w mała waży 1800 gr, za bardzo nie chciała współpracować, niby z pomiarów termin przesunął się na 4 czerwca, ale wiadomo wylezie kiedy będzie gotowa :-D, a tak z szyjką wszystko ok, mogę dalej śmigać jak do tej pory, a bałam się czy ten Świąteczny galimatias nam nie zaszkodził :-).

reklama
Do góry