reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Bobas 13tyg 1.jpgBobas 13tyg 3.jpgBobas 13tyg 2.jpg

Wszytsko ok, dzidzia zdrowa. Termin porodu wg usg 29 maj. No i prawdopodobnie dziewczynka:)

Załączniki

• Bobas 13tyg 1.jpg
    Bobas 13tyg 1.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 93
  • Bobas 13tyg 3.jpg
    Bobas 13tyg 3.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 88
  • Bobas 13tyg 2.jpg
    Bobas 13tyg 2.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 84
Mama-mila - cudowności. Śliczna dzidzia.

Ciasteczko - pięknie widać małego człowieka :) I jakie to wszystko wyraźne. To środkowe zdjęcie to chyba 3D? A jak na lewym sobie nogi opiera o ściankę :) hehe

Jak już pisałam w głownym wątku ja już też po USG genetycznym :-)
Maluszek ma 6cm długości i z tego co narazie wiemy to zdrowy - bynajmniej mam wyliczoną trisomie 21 na 1:5210, trisomie 18 na 1:7569 i trisomie 13 na <1:20000, wiec teraz spie spokojnie :) NT wynosi 1,4 w najszerszym miejscu - co przyniosło mi niesamowitą ulgę oczywiscie - ma 12 tygodni i 3 dni co przestawia przewidywany termin porodu jednak na 7 czerwca :tak:

Maluszek nie był az tak ruchliwy to próbował go rozruszac troszke - jak sie czasami rozruszał to ślicznie wierzgał nóżkami i rączkami, aż sie nie moglismy z M napatrzec i cały czas raczke przykładał do buzi - najprawdopodobniej chłopczyk :))

I już wiem czemu mnie tak strasznie krzyze bolą itp. łożysko przylega bardziej do kręgosłupa (tzn jakoś mi to tłumaczył bardziej) a maluszek dodatkowo przy samych nóżkach ma mój pęcherz który potem z pewnoscia miło mi będzie atakował :)

USG, z nagrania 1.jpgUSG, z nagrania 2.jpgUSG, z nagrania 4.jpg

Załączniki

• USG, z nagrania 1.jpg
    USG, z nagrania 1.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 104
  • USG, z nagrania 2.jpg
    USG, z nagrania 2.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 98
  • USG, z nagrania 4.jpg
    USG, z nagrania 4.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja: