reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Bobas 13tyg 1.jpgBobas 13tyg 3.jpgBobas 13tyg 2.jpg

Wszytsko ok, dzidzia zdrowa. Termin porodu wg usg 29 maj. No i prawdopodobnie dziewczynka:)

Załączniki

• Bobas 13tyg 1.jpg
    Bobas 13tyg 1.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 95
  • Bobas 13tyg 3.jpg
    Bobas 13tyg 3.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 90
  • Bobas 13tyg 2.jpg
    Bobas 13tyg 2.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 87
Mama-mila - cudowności. Śliczna dzidzia.

Ciasteczko - pięknie widać małego człowieka :) I jakie to wszystko wyraźne. To środkowe zdjęcie to chyba 3D? A jak na lewym sobie nogi opiera o ściankę :) hehe

Jak już pisałam w głownym wątku ja już też po USG genetycznym :-)
Maluszek ma 6cm długości i z tego co narazie wiemy to zdrowy - bynajmniej mam wyliczoną trisomie 21 na 1:5210, trisomie 18 na 1:7569 i trisomie 13 na <1:20000, wiec teraz spie spokojnie :) NT wynosi 1,4 w najszerszym miejscu - co przyniosło mi niesamowitą ulgę oczywiscie - ma 12 tygodni i 3 dni co przestawia przewidywany termin porodu jednak na 7 czerwca :tak:

Maluszek nie był az tak ruchliwy to próbował go rozruszac troszke - jak sie czasami rozruszał to ślicznie wierzgał nóżkami i rączkami, aż sie nie moglismy z M napatrzec i cały czas raczke przykładał do buzi - najprawdopodobniej chłopczyk :))

I już wiem czemu mnie tak strasznie krzyze bolą itp. łożysko przylega bardziej do kręgosłupa (tzn jakoś mi to tłumaczył bardziej) a maluszek dodatkowo przy samych nóżkach ma mój pęcherz który potem z pewnoscia miło mi będzie atakował :)

USG, z nagrania 1.jpgUSG, z nagrania 2.jpgUSG, z nagrania 4.jpg

Załączniki

• USG, z nagrania 1.jpg
    USG, z nagrania 1.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 106
  • USG, z nagrania 2.jpg
    USG, z nagrania 2.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 100
  • USG, z nagrania 4.jpg
    USG, z nagrania 4.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 98
Ostatnia edycja: