reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
I po usg genetycznym :)

Pani Dr wszystko pomierzyła i wyjaśniała super :) w główce wszytko ok. dwie półkule, czaszka ok, nosek, oczka, buźka, kości policzkowe :) super. Przezierność karkowa 1,7mm,
w brzuszku też ok, żołądek, nerki, pęcherz moczowy, serducho, kręgosłup..wzorowo :)
dwie nóżki, dwie rączki, kości widoczne, paluszki policzone :happy:

Rybcia wg usg ciut starsza, na 13tydzień+1 dzień :)
Ma dokładnie 6,93cm :-)

no i płeć...hehe ..w pewnym momencie mówi-to co? w domu macie chłopca? Mam coś mówić teraz o płci?
spytałam czy faktycznie coś widać..(bo na tym etapie to można z fusów wróżyć :-p)
Ona mówi..że widać, to poprosiliśmy obraz i tłumaczenie. Pokazała nuba, wyjaśniła kąty nachylenia..i oznajmiła że zgodnie z nubem -prawdopodobnym na ponad 90%- możemy się szykować na dziewczynkę :)
Pani Dr jeszcze mówiła że łatwiej chłopca zinterpretować bo jak to z facetami...wszystko stoi:-D
ale ona kilkakrotnie pooglądała i dla Niej to dziewczynka :)

Dla mnie...Rybcia nadal neutralna, nie jest ani chłopcem, ani dziewczynką...tylko naszą Rybcią :) w swoim czasie się okaże czy małemu jajcarzowi jajeczka wyrosną :p czy nadal będzie dziewczynką ;p

Piękne niektóre ujęcia widzieliśmy, w obrazie 3D również :) i jedno super jak Rybcia na nas wprost patrzyła wielkimi oczami hihi jak kosmita:-D piękną ma twarzyczkę:-)

Przedstawiam Naszą Rybcię!!!!
Zobacz załącznik 500555 Zobacz załącznik 500556 Zobacz załącznik 500558

Ja już po genetycznym ;)

No i wszystko w jak najlepszym porządku ;) Przezierność i wszystkie inne pomiary ok ;) Wszystkie narządy wewnętrzne też dobrze, jestem szczęśliwa jak nie wiem co ;) Mój mąż zapatrzony jak w obrazek całe USG jakby go tam nie było z wrażenia zaniemówił :-p Dostaliśmy masę zdjęć i filmik ;) Dzidzia znowu niechętna do współpracy była, wierciła się strasznie, machała do nas, ssała kciuka.
No i na 85% będziemy mieli drugą córeczkę ;)
Jestem naładowana mega dawką pozytywnej energii :)

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):tak::-) Chwilo TRWAJ!!!! :D
Nasza Rybcia też wiercipięta hehe to zdjęcie jak niunia ssie sobie kciuka boooooskie!!! :)
piękne, wyraźne no i super że filmik jest :)

u nas teraz filmiku nie było, ale na połówkowe już zaklepaliśmy z filmikiem;-)

trytytka i Tobie baaardzo gratuluję :-):-)
Szkoda że ze zdjęciami się nie udało, ale widok zapewne niesamowity i już na zawsze zostanie w pamięci :)

Ostatnia edycja:
Betina79 tsh miałam ponad 6, spora dawka bo leczę się w sumie od 6 m-ca życia więc w miarę rozwoju jem coraz więcej.
Mikowata trzymaj się, może wieści nie są najlepsze ale będzie dobrze, trzeba mocno w to wierzyć.
Kiniusia gratuluję, super zdjęcia z usg :-)
Patrycja Tobie też życzę szybkiego uporania się z infekcją.
Trytytka, Truskaffka Wam również gratuluję udanych wizyt i samych pozytywnych wieści.

reklama
Trytka, Kiniusia, Truskawfka bardzo serdecznie Wam gratuluję udanych wizyt i tak pozytywnych przeżyć:-)
Kiniusia Ty to masz małą fotomodelkę normalnie, cudne zdjęcia, to z kciukiem po prostu powala:-) Z taką kolekcją już możesz spokojnie album zakładać:-D
Truskafka Twoja Rybka również prześliczna, szkoda że te fotki takie malutkie i nie mogę Jej sobie dokładnie obejrzeć, ciekawe czy Twoja powściągliwość odnośnie płci okaże się uzasadniona, miałaś jakieś przeczucia na chłopca, że jeszcze się nastawiać nie chcesz?;-)

Mikowata współczuję tej infekcji, mam nadzieję, że po porodzie zaleczą Ci to diabelstwo a tymczasem może faktycznie za radą Kociatki poszukasz jakiś alternatywnych wspomagaczy?

Do góry