reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
I po usg genetycznym :)

Pani Dr wszystko pomierzyła i wyjaśniała super :) w główce wszytko ok. dwie półkule, czaszka ok, nosek, oczka, buźka, kości policzkowe :) super. Przezierność karkowa 1,7mm,
w brzuszku też ok, żołądek, nerki, pęcherz moczowy, serducho, kręgosłup..wzorowo :)
dwie nóżki, dwie rączki, kości widoczne, paluszki policzone :happy:

Rybcia wg usg ciut starsza, na 13tydzień+1 dzień :)
Ma dokładnie 6,93cm :-)

no i płeć...hehe ..w pewnym momencie mówi-to co? w domu macie chłopca? Mam coś mówić teraz o płci?
spytałam czy faktycznie coś widać..(bo na tym etapie to można z fusów wróżyć :-p)
Ona mówi..że widać, to poprosiliśmy obraz i tłumaczenie. Pokazała nuba, wyjaśniła kąty nachylenia..i oznajmiła że zgodnie z nubem -prawdopodobnym na ponad 90%- możemy się szykować na dziewczynkę :)
Pani Dr jeszcze mówiła że łatwiej chłopca zinterpretować bo jak to z facetami...wszystko stoi:-D
ale ona kilkakrotnie pooglądała i dla Niej to dziewczynka :)

Dla mnie...Rybcia nadal neutralna, nie jest ani chłopcem, ani dziewczynką...tylko naszą Rybcią :) w swoim czasie się okaże czy małemu jajcarzowi jajeczka wyrosną :p czy nadal będzie dziewczynką ;p

Piękne niektóre ujęcia widzieliśmy, w obrazie 3D również :) i jedno super jak Rybcia na nas wprost patrzyła wielkimi oczami hihi jak kosmita:-D piękną ma twarzyczkę:-)

Przedstawiam Naszą Rybcię!!!!
Zobacz załącznik 500555 Zobacz załącznik 500556 Zobacz załącznik 500558

Ja już po genetycznym ;)

No i wszystko w jak najlepszym porządku ;) Przezierność i wszystkie inne pomiary ok ;) Wszystkie narządy wewnętrzne też dobrze, jestem szczęśliwa jak nie wiem co ;) Mój mąż zapatrzony jak w obrazek całe USG jakby go tam nie było z wrażenia zaniemówił :-p Dostaliśmy masę zdjęć i filmik ;) Dzidzia znowu niechętna do współpracy była, wierciła się strasznie, machała do nas, ssała kciuka.
No i na 85% będziemy mieli drugą córeczkę ;)
Jestem naładowana mega dawką pozytywnej energii :)

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):tak::-) Chwilo TRWAJ!!!! :D
Nasza Rybcia też wiercipięta hehe to zdjęcie jak niunia ssie sobie kciuka boooooskie!!! :)
piękne, wyraźne no i super że filmik jest :)

u nas teraz filmiku nie było, ale na połówkowe już zaklepaliśmy z filmikiem;-)

trytytka i Tobie baaardzo gratuluję :-):-)
Szkoda że ze zdjęciami się nie udało, ale widok zapewne niesamowity i już na zawsze zostanie w pamięci :)

Ostatnia edycja:
Betina79 tsh miałam ponad 6, spora dawka bo leczę się w sumie od 6 m-ca życia więc w miarę rozwoju jem coraz więcej.
Mikowata trzymaj się, może wieści nie są najlepsze ale będzie dobrze, trzeba mocno w to wierzyć.
Kiniusia gratuluję, super zdjęcia z usg :-)
Patrycja Tobie też życzę szybkiego uporania się z infekcją.
Trytytka, Truskaffka Wam również gratuluję udanych wizyt i samych pozytywnych wieści.

reklama
Trytka, Kiniusia, Truskawfka bardzo serdecznie Wam gratuluję udanych wizyt i tak pozytywnych przeżyć:-)
Kiniusia Ty to masz małą fotomodelkę normalnie, cudne zdjęcia, to z kciukiem po prostu powala:-) Z taką kolekcją już możesz spokojnie album zakładać:-D
Truskafka Twoja Rybka również prześliczna, szkoda że te fotki takie malutkie i nie mogę Jej sobie dokładnie obejrzeć, ciekawe czy Twoja powściągliwość odnośnie płci okaże się uzasadniona, miałaś jakieś przeczucia na chłopca, że jeszcze się nastawiać nie chcesz?;-)

Mikowata współczuję tej infekcji, mam nadzieję, że po porodzie zaleczą Ci to diabelstwo a tymczasem może faktycznie za radą Kociatki poszukasz jakiś alternatywnych wspomagaczy?

Do góry