reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Herbata ja oglądałam gdzieś filmik jak lekarz przekręcał dziecko w brzuszku i wcale to strasznie nie wyglądało, mamuśka leżała spokojna i nie widać po niej było, żeby cierpiała z bólu....jeśli będzie Cię bolało to po prostu im powiedz, żeby przestali bo już nie dajesz rady... głowa do góry.... :-)

reklama
Herbata ja mialam tak ze polozne mi powiedzialy zebym.chodzila na czworaka to wtedy sie przekreci i faktycznie sie udalo. Moze sprubujesz?

Ja teraz siedze i czekam na wizyte. Zaraz bedziemy wchodzic jestem ciekawa co mi powie. Dzis mialam takiego skurcza na ulicy ze myslam iz sie zaraz poloze na chodniku i poplacze =___=myslam ze mam wysoki prog bolu a jednak nie mam:-\ to sa te skurcze przepowiadajace to co dopiero te prawidziwe:-O
Mam taka cicha nadzieje ze juz niedlugo bede po :-)

My juz po. I popadlam w depresje. Maly w przeciagu dwoch tyg przytyl 800g!!!wazy juz 3750!jestem przerazona tym faktem okropnie ;((((

nimitii tak jak ja w pon bo usg maly przytyl w ciagu 5 tygodni 600g. mowiłyscie zebym sie nie martwiła bo waga moze sie roznic do 500g. bedzie dobrze. jepiej ze na usg wychodzi ze przytył wiecej niz przytyłby mniej. nie popadaj w depresje. staraj sie o tym tak jak nie myslec. albo jak juz mysle ze bedzie wszystko ok:)A pozatym wszystko w porzadku?

nimitii a ile jeszcze masz do końca? nie wiem czy to zalezy od szpitala ale kolezanka mowila ze u niej jesli na usg wyszlo 4200 to kierowali na CC. Tez sie boje ile moj synek waży, dlatego z niecierpliwością czekam na usg we wt..

Zukon bardzo dziekuje za dobre slowa. U nas po za tym jest ok, nawet sie cieszylismy ze pomimo.iz ciaza byla wysokiego ryzyka (bylam nieplodna i sie leczylam) poszlo nam pieknie :)

A co do wagi jeszcze to dzwonilam.do swojej poloznej powiedziala ze to nie mozliwe i ze to blad w pomiarach i tego sie trzymam.

Betina termin mam wedlug OM na 02.03 a wedlug usg na 07.03 wiec albo albo. Choc ja mam nadzieje ze urodze za tydzien.

ja juz po wizycie u mojej doktorowej .
  • Mała główką w dół :tak:
  • nie wiem ile waży bo doktorowa na swoim sprzęcie tego sprawdzić nie może.
  • Serducho OK
  • szyjka miękka , 1 cm długości
  • zrobiła mi badanie na GBS - wynik miałam po 10 minutach od pobrania wymazu - Ujemny :tak:
  • kazała odstawić magnez
  • wyniki badań (morfologia i mocz) powiedziała , że nie ma sie czym martwić z tymi płytkami (PLT), bo mam powyżej 100 tyś w 36 tygodniu i raczej ogromnego spadku nie będzie. Ważne by nie było poniżej 70 tyś , ale to już w szpitalu zrobią badanie , niestety nie ma leków by ta liczbę zwiększyć
  • kazała chodzić raz w tygodniu na KTG

No i najważniejsze - Jak dla niej tak za 2 :szok::shocked2: tygodnie poród :szok::shocked2::shocked2::szok: hmmmmmmm NIEMOŻLIWE :rofl2:

reklama
Ania ja tez w szoku. Tym bardziej ze 04.02 bylam na usg i wazyl 2950g!
Ja wiem ze ja jestem big mama ale zeby on az tak szybko przybral wydaje sie niemozliwe:/

Dzieki bankowa juz nie zamierzam :) licze po cichu ze mlody wazy max 3.500:)

Do góry