reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

03.2013 - lekarzem nie jestem a z interpretacja wyników badań w ciązy to mam problem cały czas. Dobrze, że mam wyrozumiała panią ginekolog , która sprowadza mnie na ziemie zawsze jak przychodzę z wynikami i mówie "ale tu jest napisane , że norma jest taka i taka a ja mam mniej / lub więcej"
Toteż pomóc może nie pomogę ale znalazłam taka informację na jednej ze stron
CYTUJĘ
"Szanowna Pani! W okresie ciąży interpretacja wyników morfologii różni się nieco od tej u kobiet, niebędących w ciąży. Wraz z czasem trwania ciąży, zwiększa się objętość krwi krążącej. Najpierw osocza, następnie krwinek czerwonych. W związku z tym wartości hematokrytu, erytrocytów i hemoglobiny mogą odbiegać od normy. Natomiast wysoki poziom limfocytów czy monocytów może świadczyć o stanie zapalnym, np. w przebiegu infekcji. Proszę skonsultować swoje wyniki z lekarzem prowadzącym ciążę"

reklama
Hey dziewczyny, ja już po wizycie. Ogólnie wszystko dobrze, wynik na gbs ujemny, szyjka lepiej niż była i ogólnie mam przyzwolenie na seks;-) Powiedział mi, że dziecko jeszcze wysoko, a mi się wydaje że brzuch mi się obniżył, bo lepiej oddycham i nie mam zgagi, za to ucisk na kości miednicy się zwiększył i ledwo chodzę:dry:

Witajcie Dziewczyny:)
Ja też melduję się po wizycie:) z małym wszystko dobrze, nisko już sobie leży bo znów nie dało się go do końca pomierzyć, ale waży ok 3,2kg. Moja szyjka skrócona, rozwarcie na pełen palec, moja pani doktor stwiedziła że tylko porządych skurczy brakuje do rozpoczęcia akacji porodowej, nie nastawiam się bo pewnie znów po terminie urodzę:). Do tej pory nie miałam problemów z chodzeniem, a dziś od rana jakoś mi ciężko i w nocy przez 3 godziny męczyły mnie skurcze niby bolesne nie były ale powatarzały się co 10 min aż w końcu o 5 usnęłam:)

i my standardowo,cotygodniowo meldujemy sie po wizycie.
KTG bez skurczy
Ciśnienie i pomiary -b.dobrze
Waga mamy- w miejscu +8kg
Waga małej- bez pomiarów
Szyjka- mocno skrócona
Rozwarcia -brak

i cytat gin ,, no za tydzień to wątpię,żebyśmy się widziały".......no to zobaczymy:)))

fajnie, że wizyty udane :tak:
Aleksp - :szok:;-) oj ja na razie wolałabym takiego zdania od swojej doktorowej nie usłyszeć:-D

A ja troszkę poczytałam o tym moim wyniku PLT - płytki krwi . Teraz to dla mnie mało istotne czy w normie czy troszke poniżej. Wiem , że mi ilość spada (w grudniu PLT 169 w lutym 116) Wyczytałam , że do naturalnego porodu wystarczy 50 ale do znieczulenia zewnątrz oponowego musi być 100. Jeszcze zostało mi 4 tygodnie, często liczba płytek spada znacznie nawet w przeciągu tygodnia a najgorsze, że nie można za bardzo z tym coś zrobić. Bo to nie jest niedokrwistość więc dietą czy żelazem B12 i kwasem foliowym nie da się zmienić. Trzeba to po prostu sprawdzać , by wiedzieć co robić podczas porodu i czy czasem nie trzeba będzie ciąży rozwiązać wcześniej. Już się jutrzejszego dnia u doktorowej nie mogę doczekać - ciekawa jestem co mi powie

czesc laski, nie odpisuje bo weny nie mam... wrocilam dzis wkurzona od poloznej. mala nadal ulozona poprzecznie... beda ja przekrecac 01.03 :dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry: i tyle

Herbata :szok: będą przekręcać??? Na logikę to i tak łatwiej przekręcić z ułożenia poprzecznego niż pośladkowego, ale brzmi to strasznie... Chociaż, z tego co pisałaś wcześniej - mają z tym doświadczenie więc na pewno wszystko będzie dobrze. A jakieś ćwiczenia, które sama mogłabyś robić by zmotywować córę do ułożenia główkowego?

Herbata pytalas o cwiczonka mozna jakos malej pomoc?
Nomi mam nadzieje ze nie zleca ci plytki na leb na szyje i wszystko bedzie ok
Madzia , Aleksp gratuluje wizyt. Do porodu coraz blizej:tak:

reklama
Do góry