reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

a to moje 37mm malenstwo:-Ddo zdjecia sie uspokoil.wczesniej machal nozkami i raczkami :-D
13082012202.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
zabka ! cudowne zdjecie usg! naprawde sliczne ! ja jestem przed badaniami prenatalnymi i wychodze z siebie juz ze strachu. Chcialaby miec to za soba. Ale twoja dzidzia jest przepiekna :)

Zabka super Maluszek:) Moja Fasolinka na ostatnim USG też machała sobie nóżkami i rączkami, ale nie chciała się wyprostować:) więc Pani doktor troszkę musiała ją poszturchać żeby dokładnie zmierzyć:)
Nimitii ja za tydzien też idę na USG genetyczne, dodatkowo mogę też sobie zrobić dwa dodatkowe badania krwi i potem można to przesłać razem z wynikami USG genetycznego do jakieś pani doktor i ona ocenia ryzyko wystąpienia chorób genetycznych, zastanawiam się czy sobie zrobić te dodatkowe badania krwi, musze sprawdzić ile to kosztuje, bo potem ta ocena ryzyka kosztuje 100zł. Też się boje tego badania. Mam nadzieje że będzie wysztko dobrze:) O i jesteśmy na tym samym etapie ciąży:)

Madzia83 ciesze sie, faktycznie jesteśmy, to fajnie możemy sobie porównywać co tam u nas w trawie piszczy :-);-) ja mam nadzieje, jak pewnie każda mama, że będzie ok na tych badaniach. Na ostatnim usg pan doktor powiedział, że jak na 7 tydzień to dzidziuś jest malutki ( 11 mm) ale mówił, że to podobno normalne u kobiety która leczyła sie na niepłodność, więc licze że nadal będzie mi mówił, że jest ok.
Ja sobie na pewno zrobię test PAPPA i wszystkie inne badania co mi każe. Choć to boli ile trzeba na to kasy wdać :/

reklama
Nimitii hmm myśle że Twój dzidziuś jak na 7 tydzień to miał idealny wzrost:). Ja byłam w 7tyg i 3 dniu na USG i maluszek miał wtedy 10mm; drugi raz byłam w 10tyg i 5dniu i Fasolinek już miał 49mm wzrostu i wg usg wyszło że niby jest o tydzień starszy, bo na wydruku mam że odpowiada to 11tyg i 5 dniu:).

Do góry