reklama
madziarra21
Fanka BB :)
Zabka śliczny już dzidziol. Ja przed 17 mam dziś USG mam nadzieję na podobny widok
Madzia_83
Zabka super Maluszek Moja Fasolinka na ostatnim USG też machała sobie nóżkami i rączkami, ale nie chciała się wyprostować więc Pani doktor troszkę musiała ją poszturchać żeby dokładnie zmierzyć
Nimitii ja za tydzien też idę na USG genetyczne, dodatkowo mogę też sobie zrobić dwa dodatkowe badania krwi i potem można to przesłać razem z wynikami USG genetycznego do jakieś pani doktor i ona ocenia ryzyko wystąpienia chorób genetycznych, zastanawiam się czy sobie zrobić te dodatkowe badania krwi, musze sprawdzić ile to kosztuje, bo potem ta ocena ryzyka kosztuje 100zł. Też się boje tego badania. Mam nadzieje że będzie wysztko dobrze O i jesteśmy na tym samym etapie ciąży
Nimitii ja za tydzien też idę na USG genetyczne, dodatkowo mogę też sobie zrobić dwa dodatkowe badania krwi i potem można to przesłać razem z wynikami USG genetycznego do jakieś pani doktor i ona ocenia ryzyko wystąpienia chorób genetycznych, zastanawiam się czy sobie zrobić te dodatkowe badania krwi, musze sprawdzić ile to kosztuje, bo potem ta ocena ryzyka kosztuje 100zł. Też się boje tego badania. Mam nadzieje że będzie wysztko dobrze O i jesteśmy na tym samym etapie ciąży
Królowa_Dramatu
zabka, jakie cudne zdjęcie!!! Gratuluję!
Madzia83 ciesze sie, faktycznie jesteśmy, to fajnie możemy sobie porównywać co tam u nas w trawie piszczy :-);-) ja mam nadzieje, jak pewnie każda mama, że będzie ok na tych badaniach. Na ostatnim usg pan doktor powiedział, że jak na 7 tydzień to dzidziuś jest malutki ( 11 mm) ale mówił, że to podobno normalne u kobiety która leczyła sie na niepłodność, więc licze że nadal będzie mi mówił, że jest ok.
Ja sobie na pewno zrobię test PAPPA i wszystkie inne badania co mi każe. Choć to boli ile trzeba na to kasy wdać :/
Ja sobie na pewno zrobię test PAPPA i wszystkie inne badania co mi każe. Choć to boli ile trzeba na to kasy wdać :/
reklama
Madzia_83
Nimitii hmm myśle że Twój dzidziuś jak na 7 tydzień to miał idealny wzrost. Ja byłam w 7tyg i 3 dniu na USG i maluszek miał wtedy 10mm; drugi raz byłam w 10tyg i 5dniu i Fasolinek już miał 49mm wzrostu i wg usg wyszło że niby jest o tydzień starszy, bo na wydruku mam że odpowiada to 11tyg i 5 dniu.