reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.

likasia - jak mozesz, to odpoczywaj. Do 4 marca jeszcze 2 tygodnie.
U mnie tez moze sie akcja zaczac wczesniej, bo Wojtek niziutko, ale ja nie potrafie usiedziec za dlugo. Wlasnie skonczylam odkurzac:nerd:
Do tego jak nie organizuje Pawlowi czasu w ciagu dnia, to od razu mam wyrzuty, a wiadomo, ze z dulatkiem raczej sie nie lezy:-)

reklama
witajcie :-) wyszedł mi pozytywny wynik na obecność paciorkowca GBS :-( czy któraś z Was ma w tym zakresie jakieś doświadczenia ???

Nomi a kiedy masz wizytę? Jeśli chodzi o płytki krwi, to jak masz mało to znaczy że słabą masz krzepliwość, dużo masz poniżej normy?
Gnagna tak jak dziewczyny piszą, wszystko będzie dobrze, dostaniesz antybiotyk :-)
Onesmile ja mam zakaz odkurzania, schylania, mycia podłóg itp. ale tańcować z dzieckiem mogę więc tańcujemy :-)

Nomi a kiedy masz wizytę? Jeśli chodzi o płytki krwi, to jak masz mało to znaczy że słabą masz krzepliwość, dużo masz poniżej normy?
Wizytę mam jutro .
Nie wiem czy dużo mam poniżej ponieważ na wynikach mam normy dla kobiet nie ciężarnych a jak wiadomo ciężarne maja troszkę inaczej. Jesli masz gdzieś takie normy , albo wiesz od ginekologa jakie sa prawidłowe dla nas ciężarówek to napisz mi czy jest ok, bo na necie na każdej stronie inaczej:crazy:. Jak coś to jutro sie dowiem wszystkiego . U mnie wynik tego PLT (płytki krwi) to 112.
mam nadzieję , że nie będe musiała brać jakichs drogasnych tabletek aby to unormować.

NomiMalone z tego co wiem to w ciąży/nie w ciąży norma jest taka sama 150-400.
Zatem czekam na wieści po wizycie.

maryńka - znam tą stronkę, niby według niej PLT mam w normie, więc się pocieszam , że jest OK
Kaniu - w ciąży normy są inne, powiedziało mi to 3 ginekologów, położna w szkole rodzenia i druga w przychodni a także lekarz pierwszego kontaktu. Na stronach internetowych też można zauważyć, że jednak okres ciąży wpływa na nasze ciało i normy są inne. Dziwne, że żaden lekarz do tej pory Ci o tym nie powiedział przy omawianiu wyników badań.

Aby to jeszcze troszkę skomplikować dodam, że dodatkowo w trakcie rozwoju ciąży te normy ulegają delikatnym zmianom, inny jest organizm na początku ciąży a inny w III trymestrze, normy również są do tego dostosowane.

NomiMalone odkąd jestem w tej ciąży mam problemy z krwią, anemia generalnie cały czas, z początku niewielka, potem już większa. Może dlatego tylko dr skupił się na hemoglobinie i erytrocytach bo reszta była w normie więc ani razu nie wspomniał że normy są inne.
Maryńka dzięki za linka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja z kolei odkąd jestem w ciąży to non stop mam podwyższone monocyty, któraś z Was dziewczyny wie może co to znaczy ?

Do góry