reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

deizzi ja rodzilam naturalnie, heh. po prostu uzyli zeby mala szybciej wyszla bo moje parcie nic nie dawalo

reklama
Ja mam jakieś inne parametry:
Hemoglobina 10,4 (11,2-15,2)
Hematokryt 31 (32-46)
MCV 78,7 (80-100)
MPV 11,3 (8-11)
eozynocyty 11,2 (<5)
l. eozynocytów 1,03 (0,00-0,45)

Hematokryt - inne jednostki czyli mam 30
MCV 91
MCH 32
MCHC 35

eozynocytow nie mierzyli tylko leukocyty 9,3 i trombocyty 204 G/l

Ja dziś po wizycie. Szyjka ok 2 cm i zrobiła się w ciągu dwóch tygodni miękka. Tak więc mam zakaz biegania, skakania i głaskania brzucha a najlepiej to ciągle leżeć i przetrzymać te dwa tygodnie a później niech się dzieje co chce :) Wszystkie wyniki w normie - już były ostatnie robione. GBS ujemny a morfologia idealna. Tak więc zmykam do łóżeczka i zaciskam nogi! :)

Madziarra21 gratuluję świetnych wyników, nic tylko się cieszyć, że wszystko dobrze:-) Teraz 2 tygodnie wypoczywaj, leżenie naprawdę pomaga, zwłaszcza na skróconą szyjkę:tak:

A ja tu zaczynam czytać artykuły o tym jak bezpiecznie wywołać poród w domu... Nie chcę mi się czekać do tego 19. Najchętniej już dziś bym urodziła.

Deizzi rozumiem Cię doskonale, bo ja też już nie mogę doczekać się porodu....ale cierpliwości :-) już bliżej niż dalej.....na dniach będziesz rozpakowana i będziesz ściskać i całować swoje małe słoneczko :-) tak więc uszy do góry!

ja juz po wizycie

na ktg wyszły skurczybyki o dziwo takie że skali zabrakło ;-) a tu teoretycznie jeszcze 3 tyg do terminu...
na te bakcyle w moczu lek dał mi cos mocniejszego bo niestety te "ciążowe" preparaty na mnie nie zadziałały
wg usg synek ma prawie 3 kg, wiec chyba jak na ten tyd ciąży to sporo (?)

troche sie tylko martwie bo jak czytam teraz te dokladne pomiary usg to wychodzi ze główkę ma o 2-3 tyg większą od reszty. Boje się jak mi sie taki rozmiar uda przecisnąć.. nie na żarty...

Kolejna wizyta cytuję gina: "No jeśli Pani dotrzyma do tego czasu to 1 marca proszę przyjść" ;-)
A oprócz tego za tyd standardowo ktg...

reklama
ja juz po wizycie

na ktg wyszły skurczybyki o dziwo takie że skali zabrakło ;-) a tu teoretycznie jeszcze 3 tyg do terminu...
na te bakcyle w moczu lek dał mi cos mocniejszego bo niestety te "ciążowe" preparaty na mnie nie zadziałały
wg usg synek ma prawie 3 kg, wiec chyba jak na ten tyd ciąży to sporo (?)

troche sie tylko martwie bo jak czytam teraz te dokladne pomiary usg to wychodzi ze główkę ma o 2-3 tyg większą od reszty. Boje się jak mi sie taki rozmiar uda przecisnąć.. nie na żarty...

Kolejna wizyta cytuję gina: "No jeśli Pani dotrzyma do tego czasu to 1 marca proszę przyjść" ;-)
A oprócz tego za tyd standardowo ktg...

Nasz synuś w 35tyg ma prawie 3kg :D 2 tygodnie to chyba duża rożnica :)
Widzisz a jednak skurczybyki sie pojawiły...

Do góry