reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Betina to dobrze, że nie czułaś, może masz wysoki próg bólu:-) Mi na ktg wychodziły skurcze, które czułam ale mnie nie bolały, mimo że silne. Gdybym miała tylko takie skurcze to poród byłby praktycznie bezbolesny:tak: Nieprzyjemny ale bezbolesny. Najgorsze są te bóle krzyżowe, które miałam przy pierwszym porodzie i teraz, co mi się akcja zaczęła to też już je czułam. Ten ból sprawia, że już tych skurczy brzucha w ogóle nie czuję.

betina to moze porod malobolesny bedzie skoro malo co czulas?? glowka sie nie przejmuj, gorzej jak barki za szerokie

deizzi wszystkie sposoby na wywolanie porodu to sciema, moze cos tam dziala ale nie na wszystkie napewno, a zaszkodzic mozna. sperma powoduje skurcze i meczenie sutkow, ale u mnie nic nie spowodowalo, heh ;-)

Deizzi mi też nic nie pomogło przy pierwszej ciąży, ani seks, ani wchodzenie po schodach na 8 piętro, ani mycie podłogi na kolanach:-) Synek wyszedł wtedy, kiedy się jemu podobało, a wtedy zależało mi urodzić troszkę wcześniej bo był duży, urodziłam i tak 6 dni po terminie;-)

Deizzi nie przesadzaj, dziecko wie kiedy jego czas. Niech nabiera cialka:tak:
Betina nie ma co sie martwic glowka, moja Laura miala 35,5cm. Teraz jak mialam robione pomiary to Ethan tez ma glowke wieksza od reszty. Beda mialy pojemne glowki:-D:-D

moja byla zle ulozona dlatego mialam parte pare godzin... mam nadzieje ze ta corka dobrze sie ulozy... eh

Madziara21 ja już leże tak 4 tydzień z skróconą szyjką, także pozdrawiam z pozycji horyzontalnej, kazała mi jeszcze leżeć do skończonego 37 tygodnia, ale może już tak w 36 pomału będę chciała wyjść do ludzi, zwiedzić szpital itd, bo wszystkie plany poszły na marne jak usłyszałam diagnozę leżenia
Betina a może rozważą u Ciebie cc? Jeśli obawiasz się, że może być duży?

patula ma teraz niecale 3 kg wiec jakis duzy nie jest. a sam obwód główki chyba nie jest wskazaniem do CC ;) przynajmniej nic mi lek na ten temat nie mówił. w ogole nie zwrócił na to uwagi, tylko sama w domu zaczęłam sobie porównywac te wymiary do siebie..

reklama
Do góry