reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Anka Ty zamiast prasować ze spuchniętymi nogami to kładź się na łóżko a nogi wyżej niż reszta ciała. Zwłaszcza ze skurcze masz i brzuch boli. Trzymam kciuki by jednak synek do terminu poczekał :-)
Makunia uspokoiłaś mnie z tą wydzieliną, cieszę się że po wizycie wszystko dobrze.
Rokssa trzymam kciuki za wizytę :-)
Mnie pewnie z tydzień potrzymają w tym szpitalu, obawiam się tam jechać naprawdę...staram się nie myśleć o tym ale im bliżej poniedziałku tym czuję niepokój.

reklama
Ja dzisiaj po wizycie. Mała waży 2750g, czyli przez miesiąc przytyła 750g, a ja w ten czas kg, czyli ja przytyłam ok. 250g przez miesiąc. Podoba mi się ten wynik. Czytałam, że jeszcze tak kg może przytyć, więc pewnie 4 kg będzie. Szyjka coś tam przepuszcza, powiedziała lekarka, ale że na tym etapie to tak może być. Następna wizyta 20.02.

asinka85 gratuluję wizyty. To Twoje dzieciątko to ładnie duże, moja córcia w 33 tygodniu miała 2 kg:-) Kania78 nie martw się. Wiem, że szpital sam w sobie "przeraża" ale jak się tam jest to przynajmiej spokój o dziecko bo wszystko monitorują. Pisz codziennie jak tam będzie, jesteśmy z Tobą:tak:
Anka odpocznij trochę kobietko, zwłaszcza jak nogi puchną;-)

Cześć Dziewczyny :)
Ja też już po wizycie. Wszystko w porządku. Dużo badań do zrobienia, co trochę mnie zdziwiło, m.in. powtórne badanie na Hiv.
Mała rośnie jak na drożdżach. W ciągu 3 tygodni przybyła o 800 g.:szok: tteraz waży już 2,5 kg. Ja w ciągu tych 3 tygodni przytyłam 2 kg.
Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie - i to już ostatnia.

Kania, ja też się uspokoiłam, uffff :)
Asinka, ale duża córcia, ładnie rośnie :tak:.

Ja dziś też po USG i niby wszystko ok, ale uczucia mam jakieś mieszane.. Mała ma dość dużą główkę w stosunku do brzuszka ( obwód główki pokazuje 35 tydzień), ale też podobno nieco dłuższe nogi jak na średnią naszej rasy środkowoeuropejskiej ;).
Z wymiarów termin porodu wskazuje już na 13 marca :szok:, czyli cały tydzień wcześniej niż z OM. Malutka w sumie już nie jest taka malutka, waży 2190g. Szyjka jest "dość krótka" (szczerze mówiąc nie wiem, co autor dokładnie miał na myśli używając tego sformułowania), ale zamknięta, ilość wód w normie, ale "mogłoby być więcej", także mam dużo pić.
Chcieliśmy zobaczyć kruszynkę w 3D, ale niestety zrobiła nam psikusa i... zasłoniła pół buźki nogą i pępowiną, wstydzioch jeden :-D.

gratuluję udanych wizyt!
asinka85
,
duża córa! :)
lilikasia, super, że wszystko w porządku
makunia, mi doktor wczoraj mówił, że takie różnice 2 tygodniowe w wymiarach są w normie ;-)

Też miałam wczoraj usg. Młody ułożony główkowo i mam nadzieję, że tak zostanie. Z obwodu głowy wychodzi skończone 32tyg, z obwodu brzucha 31. Waży ok 1775g. No i macha ten mój syn siusiakiem na prawo i lewo, nie ma wątpliwości, że będzie chłopak :D

reklama
Makunia, Mru, Lilkasia gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków. Jak pięknie nam rosną te maluszki. A jak się porody zaczną to już czuję, że się będę wzruszać jak nie wiem:zawstydzona/y:

Do góry