reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Makunia to samo mój mi powiedział, dlatego zapytałam.
Anka mój z om jest wcześniejszy o tydzień termin, generalnie nastawiam się na późniejszy :-)

reklama
hejka
gratuluje dobrych wiesci po wizytach, moja 7 luty i ciekawe co tam u mojej córeczki.
Ja mam termin wg OM na 13 marzec, wg usg róznie:27 luty juz był, 2 marca, z prenatalnego 8 marca i ten mi sie wydaje prawdopodobny najbardziej:-) ja tez juz spuchnieta jestem i skurcze w nicy nie daja mi spać, jade na nospie i magnezie.
Miłego dzioneczka.

Kierujecie sie terminem z usg?
Ja nie:no: bo to by oznaczalo ze termin mi sie przesunie z 14.03 na 4.03:szok:

ja odwrotnie

ja sie wlasnie usg kieruje ( w moim przypadku dokladnie pokrywa sie z obliczeniami wg dn zapłodnienia - wiem kiedy ;) )
Gdybym sugerowala sie OM to 15.02 juz bym miala rodzic zamiast 01.03

a ja juz po wizycie. hemoglobina i hematokryt za niski więc żelazo.
ciśnienie moje za wysokie. wiec kontorujemy je znowu.
pozatym to wszystko inne ok..
następna wizyta dopiero za 4 tygodnie..a usg w 37 tygodniu

Gratuluje dziewczynki wizyt.
My dziś też po kolejnej cotygodniowej wizycie-rozpoczęłyśmy 37tc
Ogólne usg bardzo pozytywnie, mała wierciła sie i kopała solidnie.
KTG również pozytywnie, dzis już mała nie miała czkawki:):):)::)
Raczej już nie będziemy miałay USG z pomiarami:(:(ale może za tydzień jakaś zmiana zajdzie w decyzji gin, będę nalegała.
Ja za to mniej 0,6 kg przez tydzień i sama nie wiem dlaczego-pewnie zwiększona aktywność:):), no ale gin uspokaja.

No i jak już myślałam,że wszystko w tej ciązy tak bezproblemowo a tu dzisiejszy wynik GBS :(pozytywnyy. Gin też uspokaja,że to w trakcie porodu wszystko bedzie pod kontrolą -podadzą antybiotyk.Dostałam globulki również.

Pamiętam,że któreś dziewczyny o tym już pisały. Czy naprawdę to takie niemal normalne i nie powinnam się niepokoić?

reklama
Aleksp szczerze mówiąc ostatnio GBS dodatnie to nic strasznego, dostajesz antybiotyk, dziecko też po porodzie i wychodzicie z tego bez szwanku.
Zuzkon ale takie duże masz te skoki?

Do góry