NomiMalone
Fanka BB :)
Ja dzisiaj po wizycie. Mała waży 2750g,więc pewnie 4 kg będzie. Szyjka coś tam przepuszcza, powiedziała lekarka, ale że na tym etapie to tak może być. Następna wizyta 20.02.
Duża córa :-) gratulacje a na następnej wizycie też będziesz miała USG z pomiarami itd?
Ja też już po wizycie. Wszystko w porządku. Dużo badań do zrobienia, co trochę mnie zdziwiło, m.in. powtórne badanie na Hiv.Mała rośnie jak na drożdżach. W ciągu 3 tygodni przybyła o 800 g. teraz waży już 2,5 kg.
Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie - i to już ostatnia.
Gratuluję dobrych wieści z badań :-) a z tym HIV to faktycznie dziwne
Ja dziś też po USG i niby wszystko ok, ale uczucia mam jakieś mieszane.. Mała ma dość dużą główkę w stosunku do brzuszka ( obwód główki pokazuje 35 tydzień), ale też podobno nieco dłuższe nogi jak na średnią naszej rasy środkowoeuropejskiej . Z wymiarów termin porodu wskazuje już na 13 marca , czyli cały tydzień wcześniej niż z OM. Malutka w sumie już nie jest taka malutka, waży 2190g. Szyjka jest "dość krótka" (szczerze mówiąc nie wiem, co autor dokładnie miał na myśli używając tego sformułowania), ale zamknięta, ilość wód w normie, ale "mogłoby być więcej", także mam dużo pić.
Chcieliśmy zobaczyć kruszynkę w 3D, ale niestety zrobiła nam psikusa i... zasłoniła pół buźki nogą i pępowiną, wstydzioch jeden .
Ja też słyszałam , że rozbieżność do 2 tygodni pomiędzy wymiarami części ciała nie jest jakis alarmujący. Także bądż optymistką , jak lekarz ci nic nie powiedział, że coś jest nie tak to znaczy , że wszystko jest dobrze. ;-) Moja też wstydzioch buźke schowała i nie dało sie ładnej fotki cyknąć :-)
Gratulację dobrych wieści Moja nie ma czym machać , ale w tym temacie to akurat wstydzioch nie jest , bo pokazała co miała , chyba po to by potwierdzić mamusi, że te pare różowych ubranek , które kupiła faktycznie są dla niejTeż miałam wczoraj usg. Młody ułożony główkowo i mam nadzieję, że tak zostanie. Z obwodu głowy wychodzi skończone 32tyg, z obwodu brzucha 31. Waży ok 1775g. No i macha ten mój syn siusiakiem na prawo i lewo, nie ma wątpliwości, że będzie chłopak
Jak napisałaś , że nie ma wątpliwości , że będzie chłopak to u mnie , że córa :-) Fajnie , że teraz jest taki sprzęt , że można się wcześniej dowiedzieć