reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Madzia83 fajnie ze sobie odpoczniesz i to w takim milym okresie okołoświątecznym. poza tym juz od grudnia pewnie bedzie sypało i plucha wiec jak nie trzeba koniecznie rano codziennie wychodzic to plus

reklama
No i po wizycie

Badanie zaczeilsmy od badania moczu i krwi, wynik dobry. Potem cisnienie 100/60
CTG skurczy brak, tetno 140 uderzen na minute
Nastepnie zrobilismy ultradzwieki i bylam w szoku:szok:
Moj skarba wazy 570g i jest duzym chlopcem:tak:
Wedug badania 24,1tc a wiec o 1,5 tygodnia wiekszy. Wczesniej roznica byla 1 dzien a tu po 5 tygodniach niespodzianka:szok:
Tatus mega szczesliwy:tak:

Gratuluje potwierdzenia corke i synow, najwazniejsze ze dzieciaczki zdrowe.

Kurcze zaczynam miec myślówkę, bo moja córa 15.11. na wizycie wazyła prawie 800g i lekarz mówił że wielki tłuścioszek z niej.Wg Om to był 22t6d a wg USG 25tyg hmmmm

Onesmile ja miałam w pierwszej ciąży cc i teraz również będę miała cc, ale to ze względu na utratę pierwszego dzieciątka. Ale gdybym mogła rodzić sn to nawet bym się nie zastanawiała :tak:

Kaso82 jesli to byl 25 tc to waga chyba jest ok. widocznie powinnas sie sugerowac datami z usg a nie OM tak jak ja tylko ze ja na odwrot ;)

Kurcze zaczynam miec myślówkę, bo moja córa 15.11. na wizycie wazyła prawie 800g i lekarz mówił że wielki tłuścioszek z niej.Wg Om to był 22t6d a wg USG 25tyg hmmmm
znalazlam ze 800g-900g moze wazyc dziecko w 26tc
Nie nalezy sie sugerowac tymi pomiaramni bo przeciez wystarczy miliment zle ustawionej osi na usg i juz wynik jest przeklamany, spokojnie!!

Jeżeli chodzi o rodzaj porodu, to mam dziwną sytuację. Ja zawsze chciałam rodzić sn, ale mój mąż chce cesarkę. Mówi, że przez swoje ambicje zrobię krzywdę dziecku, bo może coś się stać w czasie porodu. Jestem drobna i mam niski próg bólu. Lekarz mówi, że on tylko czeka, aż wpadnę na pomysł cc, bo nie pozwalam sobie nawet zbadać szyjki, więc on sobie nie wyobraża porodu sn w moim wykonaniu.

Boję się i mam wrażenie, że nikt nie wierzy, że dam radę sama urodzić. Nie jest dla mnie ważny ból i to jak długo będę dochodziła do siebie po porodzie. Boję się tylko o dziecko. Jeżeli w czasie porodu coś mu się stanie nigdy sobie tego nie wybaczę.

gnagna a czemu ma sie cos stac?? ja bym radzila rodzic sn, szybciej dochodzi sie do siebie, lepiej dla kolejnych ciaza, brak blizn. oczywiscie jesli masz wskazania to jak najbardziej, ale niski prog bolu raczej nim nie jest. porod jest bolesny i to bardzo, to fakt, ale po cc rowniez nie bedziesz sie wspaniale czula. znam dziewczyny ktore mialy problemy z rana po cc jeszcze i pol roku po porodzie. infekcje itd. a co do sn to przeciez zawsze mozna poprosic o znieczulenie. sama zadecyduj, ale moim zdaniem nie ma sie co mezem sugerowac, to Ty rodzisz a nie on. moze cc jest szybsza, znasz termin, wiesz co Cie czeka i nie musisz przec, ale porod naturalny to naprawde cos niezwyklego.

reklama
Herbata ja chcę rodzić sn, ale boję się, że nie dam rady, dziecko utknie, okręci się pępowiną i w najlepszym razie będzie niedotlenione. Znam dwie osoby, którym to się przydarzyło i niestety te dzieci nie przeżyły. Boję się, że to ja zawiodę...

Do góry