reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Nimitii, może faktycznie lepiej odpoczywać w spokoju niż znosić dziwne zachowania i nieprzyjemną atmosferę w pracy. Ale zachowanie pracodawcy pozostawia wiele do życzenia...
Herbata, poprzednio ginek zalecił mi jedną globulkę co 2-3 dni i tak do kolejnej wizyty. I teraz znowu dostałam receptę na 2 opakowania..

reklama
Maść też mam, tak do stosowania doraźnie, jak się coś zaczyna dziać zewnętrznie. Globulki clotrimazolum są skuteczne ale bardzo nieprzyjemne do stosowania. Mają postać twardej tabletki i bez rozmaczania nie ma mowy o aplikacji. No i pieczenie po aplikacji to norma:/

Noelka, Herbata, Deizzi, Szkiełko, Patrycja gratuluje udanych wizyt:) super że Maluszki zdrowe:)
Makunia też miałam ostatnio infekcje i też brałam clotrimazolum rano i wieczorem przez 6 dni, nie wiedziałam że te tabletki się jakoś rozmacza:) mi udało się je zaaplikować takie odrazu wyjęte z opakowania. Po dawce którą brałam infekcja przeszła:) za tydzień będę robić kontrolny posiew by w 100% mieć pewność:). Moja pani doktor na każdej wizycie sama się pytała czy chce zwolnienie, mówiłam że nie, to mi odpowiadała że mam rację i lepiej pracować i się śmiała że chyba jestem jedyną jej pacjetnką w ciąży które nie chce iść na zwolnienie:). Najbliższą wizytę mam za tydzień w czwartek i dziś już uprzedziłam mojego kierownika że będę pracować do końca listopada, tzn taki mam plan:) ale w grudniu mogę do pracy przyjechać raz na jakiś czas na kilka godzin żeby im pomóc, albo brać rzeczy do sprawdzania do domu:) Wyrobiłam sobie już odpowiednią średnią do zwolnienia, a nie chce brać urlopu na dni między świętami Bożego Narodzenia a Sylwestrem, bo urop przyda mi się po macierzyńskim. Mam nadzieję że moja lekarka tym razem też się mnie spyta czy chce iść na zwolnienie, a jak zapomni to sama powiem, że bym chciała pracować tylko do końca miesiąca.

Noelka gratki syneczka :)
Herbata haha fajnie, dziewczyny będą miały super kontakt ze sobą :) gratki :)
Deizzi to Ci mały dowcipniś w brzuszku rośnie, a mama się szykowała na córę hehe
Gratki :D
Nimitii super zdjęcia, najbardziej podoba mi się ten profil :) śliczny maluch :)
Makunia byle do kolejnej wizyty i L4 hihi
Patrycja super wieści :)
Trytyka czekamy na wieści :) wiem że dobre :)

Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz ale późno wróciłam i już sił nie miałam na pisanie:)

Najpierw dzidzia: śliczna, zdrowa, wszystkie parametry w normie:) główkę schowała sobie na dnie macicy więc zdjęcia portretowe słabe wyszły:p ale przynajmniej było widać co ma między nóżkami:) nic nie widać:p witajcie kokardki i różowe ciuszki:) spała sobie słodko całe USG, na końcu ziewnęła i obróciła się pleckami:)

Ze mną gorzej tzn, łożysko z tyłu, szyjka twarda także spoko ale na te bóle częste i skurcze luteinę 2x2 tab (mam pełną dowolność mam 4 op podjęzykowych i 4 dowcipnych), i nie wiedziałam, że na tsh są inne normy dla kobiet w ciąży, jestem odrobine powyżej normy i dla pewności pół tab eutyroxu muszę brać, a magnezu to już 6 tab dziennie!!!

No to tydzień spokoju w martwieniu się o dzidzie, za tydzień znowu zacznę:p

Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz ale późno wróciłam i już sił nie miałam na pisanie:)

Najpierw dzidzia: śliczna, zdrowa, wszystkie parametry w normie:) główkę schowała sobie na dnie macicy więc zdjęcia portretowe słabe wyszły:p ale przynajmniej było widać co ma między nóżkami:) nic nie widać:p witajcie kokardki i różowe ciuszki:) spała sobie słodko całe USG, na końcu ziewnęła i obróciła się pleckami:)

Ze mną gorzej tzn, łożysko z tyłu, szyjka twarda także spoko ale na te bóle częste i skurcze luteinę 2x2 tab (mam pełną dowolność mam 4 op podjęzykowych i 4 dowcipnych), i nie wiedziałam, że na tsh są inne normy dla kobiet w ciąży, jestem odrobine powyżej normy i dla pewności pół tab eutyroxu muszę brać, a magnezu to już 6 tab dziennie!!!

No to tydzień spokoju w martwieniu się o dzidzie, za tydzień znowu zacznę:p

Gratuluje :)

reklama
gratulacje! :-)
rany, ja jeszcze tydzień do wizyty, mam nadzieję, że nam się Młode nie pozasłania i da podglądnąć co ma między nogami ;p

Do góry