reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

asinka - super filmik :tak:fajne sa takie pamiątki
maryńka - sto lat !! ale i tak największy i najlepszy prezent sprawił synek :-)

A ja po wizycie kontrolnej. Jaki teraz spokój odczuwam :-) Serduszko bije i to bardzo ładnie, dzidziol bardzo ruchliwy, doktorowa nie mogła serducha złapać , by posłuchać bo co trochę uciekało :-D Od głowy po pupcie 13,5 cm :-) No i jeszcze nie na 100 % (potwierdzimy na połówkowym u drugiej doktorowej) ale będzie dziewczynka :-):-) Trudno mi powiedzieć, czy się cieszę , że dziewczynka bo było mi to jakoś obojętne, bardziej się ciesze , że serduszko bije i dzidzia rośnie :-D
A co do rośnięcia , doktorowa powiedziała, że troszkę za dużo już przytyłam i warto ograniczyć słodycze jeśli podjadam :zawstydzona/y:, hmmmmm pączki i bułki słodkie pójdą w odstawkę :-) albo przynajmniej na raz na tydzień , bo teraz to mi sie zdarzało nawet 3 sztuki w ciągu dnia zjeść :rofl2::rofl2: Ale pocieszam sie , że może będę miała DUUżą dzidzie to i więcej przytyje :-D

Poza tym mówiłam doktorowej o moich boleściach w okolicy szyjki, sprawdziła, powiedziała, że wygląda na to, że jest ok ale 100% nie da , zaleciła by przy połówkowym doktorowa sprzętem szyjkę sprawdziła bo te pobolewania to niepokojące. Przepisała jeszcze magnezium 500 , a badania kazała zrobić dopiero na wizytę grudniową , a będę ją miała pod sam koniec( mocz, krew, test glukozowy, o którym ostatnio pisałyście).

Reasumując, jestem taka szczęśliwa , że dzidzia cała i zdrowa :-) No i teraz już mogę używać formy żeńskiej a nie "obojnaczej" :-D:-).

reklama
betina - patrząc na kartę to
  • 11 tydz 53,5
  • 15 tydz 56,3
  • 19 tydz 59,8
Wizyty mam co 4 tygodnie i powiedziała, że lepiej by było po 2 kg na wizytę. Nie powiedziała, że moja teraźniejsza waga to jakaś tragedia:no: albo, że zaczynam być otyła , zwróciła mi jedynie uwagę, bym patrzyła co jem i ze słodkiego troszkę zrezygnowała bo dziecku nie jest potrzebne a przysparza niepotrzebnych kilogramów , a jestem dopiero na połówce i brzuch dopiero zacznie rosnąc

Witam was po długiej przerwie, ale niestety nie mam za wiele czasu (ciągle pracuję) na pisanie ale już pomału szykuję się do zwolnienia więc będę miała czas się udzielać.
byłam dziś na USG, dzidzia zdrowa, rośnie choć troszkę za mało waży jak na ten tydzień ciąży.
nie sprawdziły się moje przeczucia bo od początku myślałam o dzidzi jak o dziewczynce imię było wybrane, ubranek sporo dziewczęcych się zebrało a dziś się okazało że to chłopak. więc czekają minie nowe zakupy :)

Asinka super filmik, gratuluję dobrych wieści, termin też piękny :-)
Maryńka Wszystkiego Najlepszego, gratuluję dobrych wieści i potwierdzenia płci Maluszka.
NomiMalone super wieści :-) również i Tobie gratuluję pozytywnych wrażeń i córci.
Kinajaka świetne wieści i u Ciebie, dobrze to słyszeć i gratuluję potwierdzenia płci.

nomi - nie przejmuj sie kilogramami, na apetyt w ciazy ma wplyw wiele roznych czynnikow. Jedne z nas tyja wiecej, drugie mniej, inne wcale. Moim skromnym zdaniem nasza waga nie jest najwazniejsza i zawsze mozna ja po ciazy zbic. Rozumiem, gdybys juz przytyla ze 25 kilo, ale te kilka- to pryszcz...

kania - A kiedy Ty masz teraz wizyte? O ile pamietam ostatnio szkrab nie chcial ujawnic plci?

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.

no proszę kolejne piękne wieści :)
Cieszę się że marcowe dzieciaczki zdrowo rosną:-):-):-):-):-):-):-)

Maryńka STO LAT fałszuję pięknie ;) Wszystkiego Naj, a synuś piękny prezent zrobił:-) Gratuluję:-):-):-):-)
Nomi Gratuluję Córy :-):-):-):-)
Kinajaka Gratuluję Synka, będzie parka :-):-):-):-)

reklama
Do góry