reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

noelka, musi być dobrze - mamy przecież rodzić tego samego dnia. Trzymam mocno kciuki!

nie wiem czy 0.80 cm to taki mały. To 8 mm a podejrzałam na suwaku u żabki nad Twoim postem (info pod suwakiem), że w 7 tyg. "dziecko ma 6 mm i waży ok. grama"

Ostatnia edycja:
reklama
Noelka zobaczysz będzie dobrze :* mnie też lekarz powiedział, że dzidzia jest jak na 7 tydzień malutka. A moim zdaniem twoja aż taka malutka nie jest! nie wiem, może powinnaś zmienić lekarza? w każdym bądź razie na pewno będzie dobrze! trzymam za ciebie kciuki!

8mm w 5tc to za mały? To mój fasolek w 6t i 1d miał 4,2mm i nic nie wiem żeby miał być za mały :eek: Noelka, trzymam mocno kciuki żeby wszystko było okej i krwiak się wchłonął.

Gratuluję Mamusiom pomyślnych wieści.
Corazon kciuki zaciśnięte.
Noelka albo zmień lekarza albo jakiś niedouczony czy co, Twoja fasolinka jest dobrych rozmiarów a krwiak się wchłonie, wierzę w to.

Noelka ja tam ginekologiem nie jestem, ale wydaje mi się, że skoro w usg widać, że krwiak jest stary i ma jak piszesz "blizny" to znaczy, że już od jakiegoś czasu pewnie się nie powiększał, a skoro nie zaszkodził w momencie gdy się pojawił, to teraz trzeba spokojnie poczekać aż się wchłonie! Znam kilka dziewczyn, które ładnie donosiły ciąże mimo krwiaków w początkowym okresie. Trzymam kciuki!

A mój pęcherzyk miał w 6tc 7mm.

Noelka, coś mi tu nie gra - 0,8 cm dzieć za mały???? Mój był mniejszy i lekarz powiedział że wszystko ok. Poza tym, nie wiadomo kiedy doszlo do zapłodnienia, więc bardziej od rozmiaru istotne jest chyba to, jak rośnie. Mój synek był takim wiecznie "za małym pęcherzykiem/zarodkiem/ niską betą), a teraz mówi mi rano "ceść". Aj, ci lekarze, niepotrzebnie stresują i tyle...

reklama
Sunshine super wieści:-)

Corozon czekamy niecierpliwie na relacje jutro

Noelka to ten prywatny lekarz?? Jeśli tak to idź kobietko koniecznie na nhs, jeśli jeszcze nie masz położnej to dzwoń jutro do gp i mów, że się brzuch bardzo bardzo boli, jak powiesz że z boku to nawet lepiej bo będzie podejrzewać poza maciczną, nie mów, że byłaś już prywatnie, może na wtorek Cię umówią nawet do tej kliniki. Wierz mi tu zupełnie inaczej niż w Polsce, w szpitalu mają naprawdę dobrych ginekologów położników, jak przepiszą Ci leki to za darmo będziesz miała

Do góry