reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Hej :) Ja wizytę u gina mam w środę 25.07 ale prywatnie niestety. Koszt wizyty to 120 zł plus badania. Chciałam iść na NFZ ale lekarka wolne terminy ma dopiero we wrześniu. Mam nadzieję że lekarka zrobi mi USG, ogólnie to już nie mogę się środy doczekać ale równocześnie się boję.

reklama
Mam cicha nadzieje, ze dzidzius nie bedzie wazyl wiecej niz 3kg :) ale kto wiem....zobaczymy :)
Maz wazyl 4600 a ja 3750, ale nie wiem czy to jakis wplyw na to ile moze wazyc nasz babel :)
Co myslicie?

ewelinka mój synek ważył 4020 i 60cm, rodziłam 3, 5 godziny, co prawda poród na oxytocynie, ale na szczęście szybko;-)

wynik bety z dzisiaj * 4013.00 mIU/mL.

duzo wzrosla, nie wiem czy to dobrze, czytalam ze przy pozamacicznej beta jest tez bardzo wysoka.

ale mysle pozytywnie, wydaje mi sie ze bole spowodowane byly rozrostem macicy, jak na razie ciesze sie wynikiem o 18 mam dzis usg prywatne, jednak sie zdecydowalismy. za bardzo bym sie bala jechac do hiszpanii za tydz bez badania.
prosze trzymajcie kciuki, stracham sie....

Mam cicha nadzieje, ze dzidzius nie bedzie wazyl wiecej niz 3kg :) ale kto wiem....zobaczymy :)
Maz wazyl 4600 a ja 3750, ale nie wiem czy to jakis wplyw na to ile moze wazyc nasz babel :)
Co myslicie?

nasz synek miał wymiary przy urodzeniu IDENTYCZNE jak mój mąż;) prawie 4kg i 60cm;) ja niecałe 3kg ważyłam. A oboje z mężem jesteśmy szczypiorami.

cześć tak w ogóle, ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Bąbel ma 15mm. Termin wg owulacji mi doktor wyliczył 1marca, a wg usg 3marca. Poza tym wszystko ok i za miesiąc usg prenatalne:tak:

reklama
nie mam dobrych wiesci niestety...:(
zarodek jest w macicy, czyli nie jest to ciaza pozamaciczna, jest dosyc maly jak na 5tc 0.80cm. Mam zdjecia z usg. No i najgorsza sprawa to, ze zarodek otacza krwiak okolopecherzykowy, ktory moze peknac i zabic zarodek, albo miec jakis inny wplyw na niego. Ja wogole nie plamie, a gin mowil ze czesto jak sie ma krwiaki to sie krwawi. Mam przyjechac w srode na 20 kolejne usg i jak sie bedzie krwiak sie zmniejszal to jest swiatlo w tunelu. Jak nie to bedzie najgorsze.....:(

Torbieli nie ma, musiala sie wchlonac. Ten krwiak mowil ze jest juz tam dosyc dlugo bo widzi na nim blizny czyli juz krwawil, ale kiedy ? podczas mojej ostatniej @? Nie wiem , zielona jestem teraz.
Czytalam wlasnie w necie, ze w polsce na krwiaka daja mega dawki dupka i luteiny i karza lezec tygodniami. JA nic nie dostalam i do pracy musze zachrzaniac niestety.
czemu ten swiat taki niesprawiedliwy? Zawsze cos, a myslalam ze bedzie dobrze.
Dziwny troche ten gin ja z szoku wogole zapomnialam sie spytac o te bole brzucha i czy mi da jakies tabletki.
I teraz do srody nerwowka........

Do góry