reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

jotka,ala - gratuluje udanych wizyt. Fajnie , że już na 100% wiecie co was "kopie" :biggrin2::biggrin2: Ja dowiem sie dopiero 8-go listopada na połówkowym , pod warunkiem , że dzieciaczek dobrze sie ułoży. Mąż powiedział, że przekaże doktorowej , że nie wyjdzie z gabinetu dopóki sie nie dowie co tam w brzuszku siedzi :biggrin2::biggrin2: znając jego upór pewnie tak zrobi :happy2::tak:

A ja mam pytanie do mam , które maja już dzidzie i ciąże miały w Polsce (bo czytam że poza naszym krajem to inaczej).
Powiedzcie mi jak to jest z wizytami i badaniami. Generalnie teraz (tak do połowy ciązy) wizyty i badania są raz na miesiąc. Ja nie mówię o tym , że ktoś chodzi sobie dodatkowo, albo ma złe wyniki badań i musi je częściej robić.
Mówię o dobrze przebiegającej ciąży z dobrymi wynikami badań.
Koleżanka w pracy powiedziała mi , że teraz badania mam co miesiąc, ale za jakiś czas wizyty będę miała co 2 tygodnie i badania również. A jak cos nie tak to nawet co tydzień. Ja w tym temacie nie jestem doświadczona, więc powiedzcie mi od którego tygodnia te obowiązkowe badania i wizyty są częstsze ? i co ile ?
Bo ja to sobie tak myślałam, że w ciąży to cały czas wizyty co miesiąc , badania (typu mocz krew) co miesiąc i tak jest aż do około 36 tygodnia. No później to rozumiem , że częściej. Ale tutaj to mnie koleżanka zaskoczyła.

reklama
To ja jest że wraz zaawansowaniem ciąży zwiększa się częstotliwość wizyt ale badań niekoniecznie :-) Ja chodziłam co 2 tygodnie od 8 miesiąca,a pod konie 9 to już o 3 dni ale tylko na ktg do szpitala więc spokojnie:-D

Hej :) Po wczorajszej wizycie wszystko ok i będzie jednak synek :) Cały czas czuję że to synek :) Waży 220 g a nie wiem ile mierzy bo wciąż się ruszał :) Pani ginekolog pobrała mi cytologię i następna wizyta 7.11 :)

jotka,ala - gratuluje udanych wizyt. Fajnie , że już na 100% wiecie co was "kopie" :biggrin2::biggrin2: Ja dowiem sie dopiero 8-go listopada na połówkowym , pod warunkiem , że dzieciaczek dobrze sie ułoży. Mąż powiedział, że przekaże doktorowej , że nie wyjdzie z gabinetu dopóki sie nie dowie co tam w brzuszku siedzi :biggrin2::biggrin2: znając jego upór pewnie tak zrobi :happy2::tak:

A ja mam pytanie do mam , które maja już dzidzie i ciąże miały w Polsce (bo czytam że poza naszym krajem to inaczej).
Powiedzcie mi jak to jest z wizytami i badaniami. Generalnie teraz (tak do połowy ciązy) wizyty i badania są raz na miesiąc. Ja nie mówię o tym , że ktoś chodzi sobie dodatkowo, albo ma złe wyniki badań i musi je częściej robić.
Mówię o dobrze przebiegającej ciąży z dobrymi wynikami badań.
Koleżanka w pracy powiedziała mi , że teraz badania mam co miesiąc, ale za jakiś czas wizyty będę miała co 2 tygodnie i badania również. A jak cos nie tak to nawet co tydzień. Ja w tym temacie nie jestem doświadczona, więc powiedzcie mi od którego tygodnia te obowiązkowe badania i wizyty są częstsze ? i co ile ?
Bo ja to sobie tak myślałam, że w ciąży to cały czas wizyty co miesiąc , badania (typu mocz krew) co miesiąc i tak jest aż do około 36 tygodnia. No później to rozumiem , że częściej. Ale tutaj to mnie koleżanka zaskoczyła.

Tak - od 8 m-ca chodzisz co 2 tyg, a jak jesteś "przeterminowana" to co 2 lub 3 dni na KTG;)

Ala gratulację córeczki!! :-)
NomiMalone ja teraz chodzę do gin co 3 tyg. Badania nie zawsze mam robione, ale jak na razie wyniki idealne. W pierwszej ciąży chodziłam też co 3 tyg. ale wyniki były nie za dobre, a pod koniec ciąży co 2 tyg. ale nie pamiętam od kiedy.
Patrycja czyli jednak synek ??:-) Gratulację i zmieniam w tabelce.

reklama
Do góry