reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Podzielam zdanie dziewczyn na temat szczepień, ja też jestem przeciwna tym bardziej w ciąży. Szczepiona byłam jako dziecko tylko na podstawowe choroby i od tamtej pory nie a nie pamiętam ostatnio żebym na cokolwiek chorowała.

Byłam dziś na wizycie. Dr chciał zrobić już połówkowe USG, ale niestety nie wszystkie narządy były widoczne, np żołądka nie widzieliśmy i w 23 tyg na następnej wizycie będzie powtórka z rozrywki. Na poprzednim USG pamiętam że żołądeczek był wyraźnie widoczny więc dr podejrzewa, że dzidzia właśnie się wypróżniła i jest pusty dlatego go nie widać. A reszta pomiarów wychodzi na tydzień wcześniej niż z OM wynika. Ale tym też kazał się nie przejmować więc cierpliwie czekam do następnego USG w 23 tyg a potem będę miała wizyty już co 3 tygodnie. Dzisiaj dzieciok nam nóżki skrzyżował i nie pokazał co tam ma więc trzymam się wersji, że dziewczynka skoro takie wstydliwe :D Dołączam zdjątka w 4d, miałam robione w cenie wizyty i niesamowicie wszystko widać :)
dzidzia.jpg

reklama
Gratulacje!!
A ja właśnie czekam, aż wyzdrowieję i lecę się zaszczepić się na grypę. Moja ginka zostawiła mi wolną rękę, bo powiedziała, że można w ciąży się szczepić, ale ona sama by się nie zdecydowała. A ja chcę...

asinka85 - ja nie jestem przekonana do szczepionki przeciw grypie i tak co sekunde pojawia sie jakas nowa odmiana. No i ja zupełnie nie choruje. Ostatni raz gorączkę mialam w podstawówce. Troche tylko wkurza mnie, ze moj gin tak mnie przekonuje. I czasami są powikłania. Ja sie nie szczepie

Madziarra, gratuluję udanego podglądania :-).
Ja do szczepionek jestem sceptycznie nastawiona. Zwłaszcza, że grypę zdarzyło mi się złapać może ze 2-3 razy w życiu, niestety kocha mnie angina a tutaj niewiele da się zrobić...

nareszcie zdjęcie usg :) gratuluje udanej wizyty! :) ja mam swoje połówkowe dzisaj i sie boje bo coś wydaje mi sie że jest nie tak :( mam nadzieje że sie myle.

nimitii kciuki za dzisiejsze usg
ja mam 4d za 2 dni, połówkowe juz mialam, teraz to bardziej na pamiątkowe zdjęcia i filmik sie nastawiamy

reklama
Do góry