reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Violett, anbar bardzo ładne brzusie!

Paulinko ładny synek.
Kiedy idziesz na to 3D ? Bo wtedy będzie cudnie buziunię widać.

Elzu śliczny Synek!
ja też wczoraj podziwiałam nogi Szymona...właśnie takie długaśne z małą dupką :-D i ręce też takie długaśne.
Mojego synka też już lekarz nie mierzył, bo mówi że na tym etapie to już nie można zmierzyć tak dokładnie...teraz głównie waga.

reklama
paulinka a masz fotki 3D??? Wydawało mi się, że będziesz też miała możliwość zrobienia:) No ale w 2D też się pięknie prezentuje:)

Mysza no właśnie gdzie Szymcio??;)

Elzu - to ci pomoge bo mialam mierzone dokladnie to samo na usg echa serca:

BPD: 47.6mm - wymiar dwuciemieniowy główki
FL: 32.7mm - dlugosc kosci udowej
HC: 174.8mm - obwod glowki
AC: 146.2mm - obwod brzuszka

Wieczorem dam ci linka do strony gdzie na podstawie tych wymiarow mozna sprawdzic czy dziecko jest proporcjonalne co do tygodnia ciazy.

Mysza czekam na fotke Szymonka!!!!

Ostatnia edycja:
Myszka...Ja nie wierzę w pomiary wagi na usg, tzn w dokładność ;) . Miki miał wazyć 3,5kg przy porodzie, ważył niecałe 3100gr.Zresztą jak leżałam juz w szpitalu na patologii to lekarze się śmiali jak pytałyśmy o wagę i odpowiadali że pomiary wagi mogą nawet się różnić do 1kg :-)...Najwazniejsza jest m.in. kośc udowa,jak ona prawdiłowo rośnie to dziecko też ;), oczywiście do tego inne parametry. Moja lekarz ma mnie już dość, bo ja co chwilę o coś pytam, ale tak to jest jak na studia medyczne zabrakly 3 punkty ;) i gdzieś głęboko zamiłowanie zostało ;)

modlisia to oczywiste że takie pomiary wagi są tylko orientacyjne.

Oto Szymon:
1) piękna zgrabna nóżka, zresztą przyzwoite to moje dziecko bardzo :-)
2) łapeczka
3) rączka...tak dziwnie tego jednego paluszka wysunął
4) akcja serduszka
5) buźka i rączka

Załączniki

• Szymon-n
    Szymon-n
    19,4 KB · Wyświetleń: 59
  • Szymon-rączki.jpg
    Szymon-rączki.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 53
  • Szymon-paluszek.jpg