reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Anbar to samo!! i gdzie ta twoja nadwaga? piekny ciazowy brzusio i kawalek pokaznego biustu, tylko pozazdroscic!

Dzięki :-) Biust widać, bo zdjęłam stanik. Mam już niezły problem z tym biustem, bo jak go mam w staniku i usiądę na fotelu, to mi biust przyciska płuca i ciężej mi oddychać. Dlatego z dwojga złego, w domu co jakiś czas wypuszczam cycuszki, żeby pohasały ;-), rozłażą się wtedy na boki przy siedzeniu i jakoś tak łatwiej oddychać.
A nadwagi teraz już tak bardzo nie widać, bo brzuszek jest. Poza tym ja już nie wiem czy nadal ją mam, bo teoretycznie powinnam mieć na plusie ok. 5-6 kg od początku ciąży, a ja ciągle jestem na -1,8 kg :-D

reklama
To ja jeszcze chciałabym się pochawlić moim synkiem :)

Ja widziałam buzię mojego brzdąca jakieś dwa tygodnie temu, jeszcze zanim zaczęłam odczuwać jego ruchy i nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia do tamtej chwili jak ten widok. Ani bicie serca mnie tak nie wzruszyło ani kopnięcia, jak ta buzia.

No chudzinka jestem ale zawsze bylam. W tym momencie mam swoja wymarzona wage :) Zawsz to sie wachalo miedzy 46-47 i potem ostro wzielam sie za siebie zeby przytyc bo chcialam oddawac krew a pielegniarka w szkole nie chciala mnie zapisac do listy oddajacych (szkola prowadzi akcje oddawania krwi) bo podobno trzeba miec 50 i kiedy mialam 49 dowiedzialam sie ze jestem w ciaży :)

anbar - tu Ci przyznam racje :) Lekarz pokazal nam mega zblizenie na twarz z przodu a pozniej z profilu... Widzielismy dokladnie ksztalt usteczek i nosek - ma na pewno po tacie :D Coś pięknego!

inez, elzu, paulinko sliczne chlopaki:tak:

violett, anbar ale macie juz pokazne brzuszki, sliczne:tak:
U mnie nadal ciezko dostrzec ciaze. Maz mowi, ze brzuszek juz mi sie zaokraglil, ale wszyscy dookola mowia, ze jeszcze nic nie widac:no: Chyba nie sprawdza sie u mnie teoria, ze w drugiej ciazy widac szybciej:no:

violett to wazysz prawie tyle co ja, dzis rano 50,5kg, z tym ze ja niewysoka jestem, raptem 164cm;-) No i zaczynalam od 47kg, wiec juz 3,5kg na plusie. Obecnie ubolewam nad moja chudoscia, ale jak bylam w Twoim wieku to notorycznie sie odchudzalam, mimo ze tak naprawde nigdy gruba nie bylam, moja najwyzsza waga to 59,5kg, nawet w ciazy z Filipem jej nie przekroczylam. Skonczylam liceum, poszlam na studia i schudlam i tak mi do dzisiaj zostalo. A teraz dla odmiany chcialabym przytyc,a nie potrafie, i dogodz tu kobiecie:-p

Anbar, Violett - sliczne brzusie :-)
po Was to przynajmniej widać, że w ciąży jesteście ... ja rano nadal płaska, ale wieczorem wylazi :-)

Paulinka - Dawidek jest śliczny, musisz być przeszczęślowa :-).

Kasia_B chcialam niespodzianke ale moj D bardzo chcial podejrzec, wlasciwie do ostatniej chwili sie o to sprzeczalismy i poddalam sie, nie wiem jak w PL ale tutaj jak mama nie chce wiedziec to tacie tez nie powiedza, wiec sie zgodzilam, bardzo sie ucieszyl az mi sie milo zrobilo na serduszku.. i jeszcze prawdopodobnie chlopiec D bardzo chcial chlopca :)

Violett, piekny brzuszek :) i jaki juz duzy! trzymam kciuki zeby byl chlopiec jak u mnie i paulinki :)

Tyrgrysek-M no to trzymam kciuki zeby zaswiecil klejnotami :)

anbar fajny brzuszek :) tez juz piekny ciazowy ksztalt :) a co do piersi to mi w stanikach zle bo mnie uwieraja.. a jak sciagne to sa takie ciezkie ze mi wisza.. i mnie denerwuja ze wisza.. :/

paulinka109, widzialas fotke mojego? Bardzo podobna (ta z glowka) hihi A Twoj malutki nadal taki rozbrykany skakal na USG jak poprzednio? Nasz byl "jak zwykle" grzeczny :p

Na naszym USG najbardziej mi sie podobaly nozki :) takie dlugasne i tak fajnie podkurczone i chudy tylek hihi :)

mama2010 przepisze co ona mi tam wydrukowala to bedzie po angielsku wiekszosc rozumiem tylko nie wiem o co chodzi ze skrotami przy ktorych sa wymiary w milimetrach:

placenta: posterior
kidneys: seen
liquuor vol: normal
fatal heartbeat: present
bladder: seen
site: clear of OS
Spine: seen
upper limbs: seen
lower limbs: seen
cranial structures: seen
face: seen
stomach: seen