reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja mam tak samo, bo to moja pierwsze ciąża i póki nie czuje ruchów dzidzi cały czas się martwię czy wszystko jest ok chociaż nie mam żadnych złych objawów. Brzuszek mi rośnie szybko (już jestem gruba), nie mam żadnych upławów, ani nic takiego ale podświadomość robi swoje, po prostu się martwie.

właśnie podświadomość robi swoje , ja nie raz potrafię sobie wkręcić takie niestworzone rzeczy ze aż się boje...
Wole dmuchać na zimne ,niż później miałabym znów płakać...

reklama
przy czestych wizytach czasami jednak lekarz coś niepokojącego moze zauwazyc, a tym samym pomóc

Cześć dziewczyny! Co do wizyt... ja mam traz co 4 tygodnie, wcześniej chodziłam co 2tygonie ze względu na to,że pierwsze usg nie wykazało nic i lekarz obawiał się ciąży pozamacicznej. Następne było już z pęcherzykiem i ziarenkiem, a kolejne z serduchem. Od tego momentu chodzę co 4 tygodnie. Płacę 80zł za badanie gin.+usg+ w cenie są wliczone ewentualne badania dodatkow jak cytologia,posiew itd.
Ja do ginekologa jak na randke się szykuję ;) hehe tak jakby dziecko przez brzuch mialo mnie zobaczyć. Dla mnie to baaardzo ważny moment.
Następną wizyte najpewniej lekarz zaplanuje na koniec marca i to bedzie juz usg połówkowe + obiecal,że nagra mi na płycie dzidziola.
Póki co żyję przyszłym wtorkiem ;)

Ja chodzę prywatnie co 4 tygodnie, na koniec ciąży będzie częściej pewnie tak jak za pierwszym razem. Płacę 50 zł za badanie gin+usg (malutko jak na prywatne wizyty). :tak:Ostatnio jak miałam jeszcze cytologię to 100 zł zapłaciłam. Wszystkie dodatkowe badania(krew, mocz,toksoplazmoza itd.) muszę też prywatnie robić i to mnie denerwuje:wściekła/y:, ale cóż już tak jest u nas, że prywatna wizyta=prywatne badania.Dobrze,że za poród nie każą płacić jak się państwowo do lekarza nie chodzi:sorry:

Shyla, ale chyba nie na każdej wizycie robią ci USG?
Poza tym we Francji, gdzie mieszka Martitka (z tego co pamiętam) jest zupełnie inna "polityka usg"...

Aneciu/Bombusiu - wszystkie mamy zbliżony termin. Ja jutro mam usg genetyczne!! Mam nadzieję, że dowiem się samych pozytywnych rzeczy i że maluch będzie już wystarczjąco duży, żeby badanie się udało:tak:
Krzynka no to czekamy na wyniki tego USG, ja mam w poniedz. i trzesę portkami, naprawdę boję się jak 18latka:rofl2::rofl2:!!!!:szok:!!!

cześć dziewczyny równiez pochwalę sie moją dzidzią:tak:

Załączniki

• dzi.jpg
    dzi.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 68
  • dzidziuś.jpg
    dzidziuś.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 73
piękne maleństwo :-)
ja się nie mogę doczekać mojej poniedziałkowej wizyty :-)

ja jestem tak szczęśliwa że na USG aż się pobeczałam z tego wszystkiego:-)

Ina - śliczności!!
Nie dziwię ci się, ja też najpierw się denerwowałam a teraz mi się buzia nie przestaje uśmiechać!!
Właśnie wrócilismy z pierwszego genetycznego.
Dzidziuś ma 6,20 cm - z wymiarów średnio 12t4d :-)
Pani doktor próbowała zajrzec między nogi, ale się nie dało (ja mówię, ze to skromna dziewczynka i nie bedzie się rozkraczać na zawołanie)
Mój M twierdzi, że facet jak nic... a Pani dr stwierdziła, ze ma duże stropy więc będzie chłopak... a dowiemy się wszystkiego w swoim czasie:tak:
Dzidzia strasznie ruchliwa - uciekała ciagle z kadru, ale parę fotek udało się złapać. Dostaliśmy filmik na płycie z całego badania, więc można oglądać i pzreglądać w te i we wte:-D

Robiliśmy parę razy podgląd na 3d, ale nie udało się ładnie złapać.

Kość nosowa jest, przezierność karkowa niska, narządy na tyle na ile się udało zobaczyć w normie-> wszystko ok:-D:-D:-D

Zaraz postaram się wrzucić jakieś fotki!
A oto i one:

Załączniki

• dzidzia1_12t4d.jpg
    dzidzia1_12t4d.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 91
  • dzidzia2_12t4d.jpg
    dzidzia2_12t4d.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Ina, śliczna dzidzia :-)
Krzynka, super, że wszystko w porządku. Czekamy na fotki maleństwa :tak: