reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja póki co też mialam narazie dopochwowe, chociaż ja jestem na troszkę wcześniejszym etapie ciąży więc to chyba normalne. Ale na ostatniej wizycie mój gin mówił że jak przyjdę następnym razem (tzn 22.02) to już raczej zorbi przez brzuchol normalnie. Chociaż wedłgu mnie nie ma różnicy bo przecież w każdy sposób sprawdzi czy z maleństwem wszystko OK :-)

Anecia, nie dosyć, ze mamy praktycznie te same suwaczki, to mamy USG w tym samym dniu i ja też podobno mam mieć przez brzuch już robione tak mówiono:tak:!!!! No ale zobaczymy, bo nie do końca jestem o tym przekonana!!!!

reklama
A ja juz jestem po wizycie obwiazkowej 4 miesiaca, nastepnym razem zobacze zabka dopiero 05.04:szok:
a dlaczego dopiero w kwietniu ???
ja mam wizyty co 4 tygodnie ,czyli raz na miesiąc ,a pod koniec ciąży lekarz mówił ze będę musiała przychodzić co 2 tygodnie lub nawet częściej...

Shyla, ale chyba nie na każdej wizycie robią ci USG?
Poza tym we Francji, gdzie mieszka Martitka (z tego co pamiętam) jest zupełnie inna "polityka usg"...

Aneciu/Bombusiu - wszystkie mamy zbliżony termin. Ja jutro mam usg genetyczne!! Mam nadzieję, że dowiem się samych pozytywnych rzeczy i że maluch będzie już wystarczjąco duży, żeby badanie się udało:tak:

Shyla, ale chyba nie na każdej wizycie robią ci USG?
Poza tym we Francji, gdzie mieszka Martitka (z tego co pamiętam) jest zupełnie inna "polityka usg"...

Aneciu/Bombusiu - wszystkie mamy zbliżony termin. Ja jutro mam usg genetyczne!! Mam nadzieję, że dowiem się samych pozytywnych rzeczy i że maluch będzie już wystarczjąco duży, żeby badanie się udało:tak:

ja mam właśnie na każdej wizycie robione USG ;)

ja tez mam na kazdej wizycie robione usg- ale ze nie jest ono najlepsze to na te glowne usg chodze dodatkowo prywatnie- zreszta takie jest zalecenie mojej gin.

ja rowniez mam usg na kazdej wizycie, a wizyty srednio co 3 tygodnie

ja na przykład nie wyobrażam sobie iść na wizytę do lekarza i nie widzieć maluszka ;)

Ja chodzę do ginekologa prywatnie i na każdej wizycie mam USG i z każdej foteczkę :-)
Też nie wyobrażam sobie żeby było inaczej...

reklama
Wow wizyty co 3 tygodnie:szok: przeciez to zwykle naciaganie.Jezeli ciaza przebiega prawidlowo to wystarcza 3 USG (przynajmniej tak jest we Francji) Wiadomo, ze mamy maja ochote widziec swoje malenstwa czesciej i jezeli za to placa to czemu nie;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry