reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Polianno super wiadomości bardzo sie ciesze :-)
dzidziunia taka spokojna skulona :-)

czyżby dziewczynka? serdusio tak szybko pika:-)

Oo, coś słyszałam o tym biciu serduszka - mojj małej też bardzo szybko pikało. :)
Dzidzia skulona tylko na tym zdjęciu, lekarz ni mógł dobrze uchwycić bo tak fikała,hehe .

Muszę na pleć poczekać te 4 tygodnie... ach chciałabym już wiedzieć :)

Wreszcie mogę coś napisać ;)
Wszystko ok!! Nt= 0,6, crl ok. 4,7cm :) serducho 161 uderzeń/minutę . Uffff kamień z serca! Dzidzia fikołki robiła i machała nóżkami. :)))) Średnia z usg wykazała 12 tydzień 0d, pomiar długości dał nam 11tydz,4d. Mam jednak liczyć ,że dziś był 12 tydzien.
12tydzienmale.jpg

boże to jest piękne!!! kto Ci takie piekne zdjęcie zrobił.. to jest zwykłe czy w 3D czy tam 4D? super super super:)

edit: nie no musze jeszcze cos dopisać, jakie ma sliczne raczunie, wyglądają jakby takie pulpeciki rosły... nózie sie ino schowały... w główka jaka jeszcze co nie? jakby przepaskę miało. więc tak wygląda dzidzia dokładnie w tym wieku, i widać gdzie pępuś będzie:)

Ostatnia edycja:
:)) Ciamajdko droga ;) No na tym zjdęciu się podkuliło troszkę. :)
To jest 3d czy też 4d - wyprosiłam lekarza żeby mi przełączył na chwilkę.
Maluch ma główkę na dół, widać zarys noska... Powoli zaczyna przypominać człowieczka :)

płakać mi się chce jak patrzę.... może moje tez juz tak wygląda:-) ja swojego tez uproszę... nawet mu zapłace za ta minutę popatrzenia...
jejku ostatnio mam faze na płacz... płaczę i płaczę, wszystko mnie wzrusza...
Twoje maleństwo poprostu Ci pokiwało:) jejku mogłabym się tu rozpływać, to co dopiero Ty czujesz:)))))))))))))))

;-D hihihi.
Na szczęście nie zapłaciłam nic więcej. Za badanie gin. + cytologię i posiew oraz Usg "genetyczne" z chwilówką 3d zapłaciłam 100zł. :) Waaartoooo...

za to wszystko 100zł tylko??:szok: ja za sama wizyte zostawiam 90zl, a za usg 2D 60zl dodatkowo...

:) moj gin za wizyte z usg + badanie ginekologiczne bierze 80zł.... Miałam szczęście,że go znalazłam. Zakończył kilkudziesięcio-letnią praktykę w szpitalu i rozpoczął prywatnie. Ma tyle pacjentek, że czeka się długo na wizytę ( przy zapisach "zwykłych" ok. 2 miesiące) ale w przypadku ciężarnych - wiadomo, zupełnie inne terminy. E tam, uwielbiam mojego lekarza i ufam w 100%... i co równie ważne - 80zł raz na miesiąc mogę przeboleć.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry