rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Rozalka, a kiedy robilas usg?
W środę,od czubka głowy do pupci 46 mm,lekarz mówi,że OK,ale malutkie poprostu jest.Zaraz fote wkleję.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rozalka, a kiedy robilas usg?
Znalazłam coś takiego w necie,więc raczej spoko,poprostu młodsze moje dziecko może być,tak też podejrzewałam od początku,ze względu na pózna owulacje.
Przeciętna wielkość dziecka w ciąży:
6 tydzień - około 1-2 mm
7 tydzień - około 2-8 mm
8 tydzień - około 9-15 mm
9 tydzień - około 16-24 mm
10 tydzień - około 25-33 mm
11 tydzień - około 34-42 mm
12 tydzień - około 43-52 mm
13 tydzień - około 53-60 mm
Słodziuchne GratulacjeWklejam zdjęcie swojego maleństwa:-)Nie mam skanera i robiłam tel zdj wydruku. Jest ono niestety niewyraźne, ale dla ułatwienia dodam, że dzidzia machała tutaj nóżką ;-) Maluszek jest dość duży, jak na swój 'wiek' - 6,4cm i baaardzo ruchliwy :-):-):-)
Tak samo piękne, gratuluję, cieszę się, że u was wszystko w porządeczkuWczorajsze - 4D - z widokiem na buzie 73 mm dzidziołka
13 tygodni, 3 dni - ależ ze mnie dumna Mamusia
Każde dzieciątko rośnie we własnym tempie, mnie lekarz powiedział, że na tym etapie nie można powiedzieć ile powinno rosnąć, jedne wolniej inne szybciej U mnie w 9 tyg i 3 dniu miało 23 mm i bardzo się zmartwiłam, że to chyba za mało. Powiedział, że dzieci rosną bardzo różnie. Zdarza się, że na początku bardzo malutko, a potem jak wystartują to potem się rodzą małe tłuścioszki po 4300 nie ma się czym przejmować, ważne żeby rosłoNo właśnie, przecież dzidzie mają jakieś ramy rozmiarowe w każdym tygodniu. Moje na początku 12 miało niecałe 60 mm, a teraz te 7,2 cm to przecież połowa 14! to niesamowite, jak szybciutko Maleństwa rosną ;-)
ehtele - właśnie zauważyłam ;-) no właśnie, ciekawe, która pierwsza ja mam nadzieję, że jeszcze raczek nam się uda