reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
yhm, no to jak lekarz tak mowi, to ma racje i nie masz sie czym przejmowac :-)
czekamy na foto. ja juz nie moge sie czwartku doczekac coraz bardziej

Znalazłam coś takiego w necie,więc raczej spoko,poprostu młodsze moje dziecko może być,tak też podejrzewałam od początku,ze względu na pózna owulacje.
:tak:
Przeciętna wielkość dziecka w ciąży:
6 tydzień - około 1-2 mm
7 tydzień - około 2-8 mm
8 tydzień - około 9-15 mm
9 tydzień - około 16-24 mm
10 tydzień - około 25-33 mm
11 tydzień - około 34-42 mm
12 tydzień - około 43-52 mm
13 tydzień - około 53-60 mm

Znalazłam coś takiego w necie,więc raczej spoko,poprostu młodsze moje dziecko może być,tak też podejrzewałam od początku,ze względu na pózna owulacje.
:tak:
Przeciętna wielkość dziecka w ciąży:
6 tydzień - około 1-2 mm
7 tydzień - około 2-8 mm
8 tydzień - około 9-15 mm
9 tydzień - około 16-24 mm
10 tydzień - około 25-33 mm
11 tydzień - około 34-42 mm
12 tydzień - około 43-52 mm
13 tydzień - około 53-60 mm

No właśnie, przecież dzidzie mają jakieś ramy rozmiarowe w każdym tygodniu. Moje na początku 12 miało niecałe 60 mm, a teraz te 7,2 cm to przecież połowa 14! to niesamowite, jak szybciutko Maleństwa rosną ;-)

ehtele - właśnie zauważyłam ;-) no właśnie, ciekawe, która pierwsza :tak: ja mam nadzieję, że jeszcze raczek nam się uda

Wklejam zdjęcie swojego maleństwa:-)Nie mam skanera i robiłam tel zdj wydruku. Jest ono niestety niewyraźne, ale dla ułatwienia dodam, że dzidzia machała tutaj nóżką ;-) Maluszek jest dość duży, jak na swój 'wiek' - 6,4cm i baaardzo ruchliwy :-):-):-)
Słodziuchne:) Gratulacje
Wczorajsze - 4D - z widokiem na buzie :-D 73 mm dzidziołka :tak:
13 tygodni, 3 dni - ależ ze mnie dumna Mamusia :-p
Tak samo piękne, gratuluję, cieszę się, że u was wszystko w porządeczku:)
No właśnie, przecież dzidzie mają jakieś ramy rozmiarowe w każdym tygodniu. Moje na początku 12 miało niecałe 60 mm, a teraz te 7,2 cm to przecież połowa 14! to niesamowite, jak szybciutko Maleństwa rosną ;-)

ehtele - właśnie zauważyłam ;-) no właśnie, ciekawe, która pierwsza :tak: ja mam nadzieję, że jeszcze raczek nam się uda
Każde dzieciątko rośnie we własnym tempie, mnie lekarz powiedział, że na tym etapie nie można powiedzieć ile powinno rosnąć, jedne wolniej inne szybciej:) U mnie w 9 tyg i 3 dniu miało 23 mm i bardzo się zmartwiłam, że to chyba za mało. Powiedział, że dzieci rosną bardzo różnie. Zdarza się, że na początku bardzo malutko, a potem jak wystartują to potem się rodzą małe tłuścioszki po 4300:) nie ma się czym przejmować, ważne żeby rosło:)

Ja byłam na wizycie w czwartek i miałam usg. Niestety sprzęt jest stary i marna jakość, w dodatku bez powiększenia, więc wstawiać nie będę :-( Ale... Widziałam moją dzidzię jak machała rączkami i nóżkami i fikała mi w brzuszku podczas tego usg i jestem mega szczęśliwa :-D

A Wasze kurczaczki super :tak: i zdjęcia takie fajne- dobrej jakości ;-)

Kobietki śliczne dzidziusie :-)
Nie było mnie pare dni i umierałam z ciekawości jak tam Wasze Kruszynki :-*

No,no, jestem pod mega wrażeniem!!!!!!!! Dziewczyny - macie cudne maleństwa.
Najlepsze jest to, że jeszcze nie tak dawno oglądałyśmy jakieś kropki na wydruku a teraz to już dzieciaczki jak ta lala!!!! Musi być niesamowicie widzieć jak wyma****ą tymi maleńkimi rączkami i nóziami :tak::-D

a u mnie jeszcze jakies 2 tyg do usg wrrrrr
teraz tylko jeszcze czekamy na Pajeczke - pochwal się kochana dzidziolkiem!!

reklama
Wreszcie mogę coś napisać ;)
Wszystko ok!! Nt= 0,6, crl ok. 4,7cm :) serducho 161 uderzeń/minutę . Uffff kamień z serca! Dzidzia fikołki robiła i machała nóżkami. :)))) Średnia z usg wykazała 12 tydzień 0d, pomiar długości dał nam 11tydz,4d. Mam jednak liczyć ,że dziś był 12 tydzien.
12tydzienmale.jpg

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry