reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zasypianie maluszka...

reklama
pieszczoszka Laura poprostu ssania potrzebuje, smoczka nie uzywa?

Co do pobudek nocnych i karmienia piersia to slyszalam, ze mamy cycowe maja gorzej. Ja bym nie wytrzymala, wole zeby Mia zjadla flache i raz a porzadnie sie najadla a nie uzywala mnie jako smoczka..

Juz wieki nie wchodzilam na ten watek! Ja na usypianie ie narzekam. W dzien Robert zasypia na lezaco przy piersi (jak zasnie, to go odsysam i wychodze) albo w czasie spaceru w wozku ewentualnie w aucie na spacery jednak wole chodzic po po drzemce, bo to nie w porzadku, ze ja chodze a on spi ;)
Wieczorem nieco inaczej - najpierw piers, a potem przewaznie ja sobie czytam cos na ipadzie, maluch sie turla bawi, gada obok mnie, a po krotkim czasie zasypia. Spi od 20:30-21 do co najmniej 7 rano albo dluzej, dzis nawet do 9! W czasie snu nocnego je jakies 3 razy (23, 6 i cos pomiedzy), ale nie licze tego jako pobudki. Bezposrednio przed spaniem jest czesto kapiel i zabawa, ale czasem kapiel jest wczesniej i to go nie wybija.

W dzien drzemki sa dosc nieregularne 2-3 po 30min to 2 godzin. J nie naciskam nanstale pory, bo sama tez nie chodze jak w zegarku i chyba ciezko mi by bylo zycie ukladac ood godz drzemek, jak jest zmeczony i ma okazje to spi.

Pieszczoszka, spróbuj z tymi smoczkami jeszcze raz, tylko teraz może jakiś większy rozmiar. Moja Ninia też do usypiania czasami potrzebuje dydusia, possie chwilę i wypluwa, jak uśnie. Dyduś jeszcze jest potrzebny na spacer a tak nie używa wcale, a jak widzę, że wkłada sobie go sama do buzi to znaczy że chce spać.

Co do pobudek nocnych i karmienia piersia to slyszalam, ze mamy cycowe maja gorzej. Ja bym nie wytrzymala, wole zeby Mia zjadla flache i raz a porzadnie sie najadla a nie uzywala mnie jako smoczka..

nie wiem czy mają gorzej.
na pewno mają wygodniej. bach cyc, ssanie 5 minut i koniec- dziec znów śpi.
mnie by przerażało to ciągłe szykowanie butelek, szczególnie w nocy.
wiadomo- kwestia wprawy.
ale i tak wolę karmienie piersią.

także po raz kolejny ile matek, tyle poglądów.

reklama
Jesli traktuje sie piers jak butelke, to pewne aspekty moga okazac sie minusem, ale piers to nie tylko pojemnik dla mleko, dla mnie to jedno z cudownych wielofunkcyjnych urzadzen :) peirsia mozna nakarmic, ulutuc, osuszyc lzy, ukolysac do snu. Zastosowania mozna mnozyc.

Do góry