reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zanikające objawy ciąży

Cześć dziewczyny 😊 to i ja się przyłączę. Z ostatniej miesiączki wychodzi 5t5d. Od początku nie miałam jakiegoś większego bólu piersi ale dzisiaj nie bolą już wcale. Wizyta u lekarza dopiero w piątek.
Poradźcie coś bo osiwieje do piątku.
A w jakim celu mają Cie boleć piersi?

reklama
Cześć dziewczyny 😊 to i ja się przyłączę. Z ostatniej miesiączki wychodzi 5t5d. Od początku nie miałam jakiegoś większego bólu piersi ale dzisiaj nie bolą już wcale. Wizyta u lekarza dopiero w piątek.
Będzie dobrze☺️mi też wszystko minęło w 6 tyg. I to niemal na tydzień. Też panikowałam. Teraz znów mnie piersi bolą, chodzę spać o 20 i meeega zmęczenie. Myślę że to normalne że objawy zanikają i wracają. Głowa do góry! Ja też mam w piątek druga wizytę. Trzymam kciuki ❤️

Mnie nigdy w ciąży nie bolały piersi 🤷‍♀️

Wydaje mi się że mam zanik objawów ciążowych od dzisiaj rana. Testy ciążowe wychodzą pozytywne i to mnie martwi.

Ja to rozumiem, bo też panikowałam 🙂
Chyba większość z nas ma takie momenty że wyobraża sobie najgorsze. Całe szczęście, najczęściej okazuje się że objawy zanikają i wracają ☺️
Moja panika też wynika z tego że jestem już po dwóch bardzo wczesnych poronieniach i człowiek doszukuje się wszystkiego niestety 😞

No tak, ale wchodzicie w temat, w ktorym każdy jasno mowi, że zanik objawów o niczym nie świadczy. Tak samo jak mozna mieć objawy, a ciąża się nie rozwija.

Objawy to tylko kwestia tego jak organizm toleruje wyrzuty bety 🤷‍♀️ moze tolerować lepiej lub gorzej.

reklama
Drogie, to chyba jest najlepszy post żeby opisać swoje problemy. Mianowicie, staramy się o drugą ciąże. Mój synek ma 7 lat, ale myślałam że jeszcze z pół roku mam czas na rozpoczęcie kolejnych starań.
Rok temu przeszłam przez piekło- rak szyjki macicy. Na szczęście wczesne stadium, szybka operacja dała mi szanse na 100% wyleczenie. Po roku kolejna diagnoza - endometrioza. Lekarz stwierdził że jeśli drugie dziecko to już a później wycinamy wszystko.
Więc zaczęliśmy starania i o dziwo już przy pierwszej próbie miałam wrażenie że wszystko idzie ku dobremu. Miałam nabrzmiałe piersi 6 dni po owu. Problemy skórne, duszności i ciagle chodziłam senna. Męczyło mnie nawet rozwieszenie prania. 8 dnia zaczęłam mieć lekkie plamki jakby po zagnieżdżeniu sie zarodka i skurcze macicy. Sutki ciemne a brodawki powiększone. Wszystko książkowe.
Ale.. kolejnego dnia wszystko przeszło. Brzuch opadł, piersi stały się miękkie, a tylko mój nastrój się popsuł..
Sama nie wiem czemu to piszę, jasno z tego wynika że zarodek się nie zagnieździł. Miałyście taki przypadek ze po krwawienie implantacyjnym zniknęły wszystkie objawy początkowe? Czy wtedy przyszedł Wam okres?

Do góry