reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hania przysparza Wam stresu kropus ale modle sie za to, zeby zostal z Wami :)

Madziula oby dni do wysokiej bety minely jak najszybciej :) Dlaczego dopiero we wtorek dowiesz sie ile zamrozili skoro sa juz blastkami i to 5BB? Przy takiej blastce mozesz zrobic o 1 dzien wczesniej bete.

reklama
Natanka tak mi przykro kochana!! 3maj sie
Co do wizyty u genetyka, to weźcie wszystkie badania twoje i M , sprawdź tez w najbliższej rodzinie choroby, lekarz rozpisze co kto, na co, choroby w rodzinie , poronienia itp

Hania oj kropuś daje ci popalić , ale walczy wiec rozmawiają z nim jak najwiecej :)

Ostatnia edycja:
natanka, a gdzie jedziesz do Łodzi? Ja w poniedziałek na Pomorską - napiszę wieczorem jak to wyglądało i czego chcieli od nas. Pani mówiła, że nie musimy być na czczo, ale żeby jakiś czas po jedzeniu. Nie dopytałam co oznacza "jakiś czas", więc pewnie będziemy na czczo :)
Przykro mi że beta spada :(

Alternatywa, ja chyba mam wizytę tam gdzie Ty :-) piszę chyba, bo ulicy dokładnej nie mam, babeczka mi tylko powiedziała, że mam kierować się do wejścia od ul. Czechosłowackiej windy 11-14;-) i jest to Katedra Genetyki Klinicznej i Laboratoryjnej, jak sobie to wpisałam w gogle to jest to właśnie na Pomorskiej;-) chyba, że są tam dwie niedaleko siebie;-) to się dowiedz wszystkiego i daj mi znać po wizycie co i jak no i czy bez problemu trafiliście;-)

Natanka, przykro mi, że beta nie chciała urosnąć. Ja przezyłam 2 razy ciażę biochemiczną. Po niej okres jest dłuższy- ja miałam ok 7-8 dni. I bardziej leci. Odnośnie bólu to przy pierwszej bardziej bolało przy drugiej mniej. Wiec nie wiem od czego zależy.

Hania, jak bedziesz myśleć że taką masz "karmę" to zapewne bedzie dokładnie tak jak myslisz.

Madziula, 5 klasa kropusia to super wynik. Mi już beta w 6 dpt wyszła z takiego własnie blastusia. Zobaczysz bedzie super dobrze !

Kasik36 ja pewnie źle zrozumiałam! Mam dzwonić we wtorek, czy oprócz tych 4 udało się więcej zamrozić, bo jeszcze dodatkowo jakieś dwa zarodki zaczęły się później dzielić, heh, wkoncu zapłodniono ich 7, a nie 6, bo plemniki były kiepskie i woleli jedną mieć w rezerwie! Hmmm? Więc zobaczymy! Ale 4 to naprawdę wystarczająco :szok:

Aha zapomniałam jeszcze powiedzieć, że dodatkowo Pani Embriolog w porozumieniu z Dr wykonała zabieg AH, czyli nacięcia otoczki przejrzystej embrionu w celu lepszego wydostania się i zagnieżdżenia w brzuszku... oczywiście bez dodatkowych kosztów - w ramach programu MZ!

Kotuska83 pewnie się i tak skusze na betkę szbciej, tymbardziej po AH, więc mogę próbować co nie?

Ostatnia edycja:
a byłas w klinice czy u swojego gina ? Bo ja z kliniki dostałam.I w sumie też się zdziwiłam, że ciążowe.
Ale jak dostaniesz z kodem B to wez zaswiadczenie że jestes w ciązy i który tydzien to zakład pracy musi Ci wyrównać zwolnienie z 80 % do 100 %. Moja koleżanka tak zrobiła i to jest zgodne z prawem.

Tak w klinice.
Ale miałam ten drugi przyrost mały . . . i krwawiłam . . . Może chciała się upewnić . . . i dostałam tylko na tydzień ale się zapytałam co dalej czy mam wrócić do pracy i już mi zapowiedziała ze dostane na dłużej wiec może teraz.

Natanka
Tak mi przykro

Anulla
Czekamy . . .

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny dawno sie nie odzywalam, bo caly swoj wolny czas poświęcam synkowi. Widze jednak ze wszystkie dziewczyny z ktorymi zaczynałam starania o swój skarb są w ciąży albo juz urodzily swoje pociechy. Super bo to napawa optymizmem. Teraz gdy moj synus ma 3 miesiące wracam do Was jako do skarbnicy wiedzy. Czy ktoras z Was orientuje sie jak wygląda sytuacja jak chciałbym zabrac moje zamrożone malenstwa do domku- w końcu Maksiu nie może byc sam. Bede wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

@mika
Ale fajnie. Ja ci nie pomogę.
a też bym chciała wrócić po rodzeństwo jeszcze w programie. A przynajmniej zrobić stymulację a potem wracać po mrożaczki.
Nie wiem czy ktoś będzie tu coś wiedział na ten temat. Może to ty będziesz dla nas skarbnica wiedzy w tym temacie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry