reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hania. kciuki bardzo mocno zaciśnięte za Twoje maleństwo. Niech nadrabia i rozwija się prawidłowo:)
Genna, o matko, ja jeszcze boję się myśleć co dalej:) Myślę nad lekarzem i chyba wrócę do swojego bo on i tak jest ze szpitala w którym miałam wszystkie operacje itd. Ale tam jest też drugi, który bardzo dobrze robi usg, dba o pacjentki i jak coś to robi cc - jak jest wskazanie. Ale sama nie wiem i boję się myśleć o tym. To moja I beta. Boję się, żeby nie spadła i co będzie dalej. Najgorszy okres przede mną. Tyle dziewczyn miało problemy z kropkami, trafiały do szpitala i jakoś nie chcę się nastawiać już na tak daleką przyszłość:)
Chciałabym jechać do kliniki 16dpt, ale zobaczymy jak to będzie z lekarzem, bo jeśli to za wcześnie, to mąż musi załatwiać urlop, a to nie takie proste, a sama nie będę prowadzić 400km.

reklama
Kasik, Kotuska, macie 15.09 wizyty w klinice. Ciekawe czy udałoby się nam spotkać:) Zależy kiedy dostanę do się lekarza. A chciałabym do tego co robił transfer:) Kasik, acesan bierzesz dalej prawda?

Kotuska, metypred też bierzesz, tylko dopiero teraz prof zmniejszył dawkę? Nie kazał Ci odstawić? Mówił do kiedy się to bierze?

Anulla 15-tego mam immunologa, chetnie sie spotkam :) Acesan doktorem mi zmniejszyl do 1 tabletki dziennie bo biore jeszcze clexane. Ja biore encorton i dopiero immunolog mi powie od kiedy odstawiac.

ja narazie biorę leki tak jak biorę. Clexanne na szczęście nie brałam. Jak będę na wizycie to zapytam o acesan, czy można go zmniejszyć. Nie wiem czy mój gin będzie wiedział jak pokierować moimi lekami, tzn. sterydem. A może nie doceniam jego umiejętności :)

Kasik, Kotuska, macie 15.09 wizyty w klinice. Ciekawe czy udałoby się nam spotkać:) Zależy kiedy dostanę do się lekarza. A chciałabym do tego co robił transfer:) Kasik, acesan bierzesz dalej prawda?

Kotuska, metypred też bierzesz, tylko dopiero teraz prof zmniejszył dawkę? Nie kazał Ci odstawić? Mówił do kiedy się to bierze?

tak mam w gdansku wizyte u Puzio na 13.20.Metypred biore dalej.Bralam caly czas 3x1 ale Szczytanska kazala zwiekszyc jak zrobilam subpopulacje limfocytow i mialam NK 17,6 %.Wiec w sumie większa dawkę brałam 3 tyg. I bylo 4 tab dziennie.Teraz od poniedz.prof zmniejszym znow do 3x1 i mowil ze bedziemy zmniejszac ale nie wiem do kiedy mam docelowo brac.Mysle ze na pewno do konca 1 trymestru.Ty bierzesz metypred?

Anulla na wizycie pecherzykowej byłam u swojego gina stacjonarnego (leki tez mi sie kończyły) a na serduszko jechałam do kliniki bo tez mam spory kawałek drogi i tego sego dnia miałam tez wizyte serduszkowa u swojego gina :) a leków i tak narazie ne odstawiasz wiec bierz jak bierzesz a na wizycie w klinice juz ci powedzą kiedy zmniejszyć, ale myśle ze twój stacjonarny na prwno bedzie wiedział co i jak :)
Zatem teraz cEka cie beta co 2 dni , teraz miałas 8 dpt., czyli najlepiej 10,12 no i zaszaleje 14 lub 16 i pamiętaj zeby zrobic w tym samym labo :) a no i kolejnego sikacza zrób tez 10dpt to juz bedą 2 piękne krechy baaaardzo widoczne :)

Anulla sterydy odstawia sie stopniowo i to chyba dopiero po 12 tc. Mi immunolog kazala przyjsc wlasnie w 12 tc (bede wczesniej bo mi wizyte przelozyli chyba przez jej urlip) z nowymi wynikami subpopulacji limfocytow i bialkiem S zrobionym podczas brania estrofenu przed stymulacja. Mowila, ze bedziemy schodzic po 5 mg co tydzien. Ja biore 20 mg dziennie wiec to potrwa 3 tygodnie.

reklama
Genna czyli na pęcherzykową mogę jechać do swojego gin, to fajnie:) no tak planuję betę tak jak napisałaś. Zrobię w niedzielę i zastanowię się co dalej. No ale też klinikę muszę poinformować, więc jak będzie termin jaki mi pasuje do lekarza to pojadę:)

Do góry