reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kasik36 - az nie chce mi sie wierzyc ze przy krwiaku lekarz z Invicty pozwala Ci pracowac. Wiem, ze pewnie jest fachowcem i wie co mowi ale jednak mimo wszystko prosze Cie oszczedzaj sie.

Kasik, mi profesorek tez zmniejszył leki. Generalnie pojechał po bandzie i mam brac estrofen 3x1 ( a brałam 2,1,2) odstawic lutke dowciapną a zwiekszyc podjęzykową z 3x1 do 3x2. Tą dowciapną powiedział że powoli tak co 2-3 dni odejmowac.Metypred zamiast 4 tab. to narazie jeszcze 3 dziennie. A Ty ile encortonu jeszcze bierzesz?

Kasik ja dla porównania Estrofem odstawiłam dopiero w 20tc (brałam wówczas 1x1, do 12tc 3x1, od 16tc 2x1) a Luteine 1 tabletkę dawki 100 biorę nadal na noc (oczywiście na tym etapie na ona inną funkcję niż do 12tc) i odstawiam dopiero po 32tc.

Dziewczyny, w ramach wieczornej rozrywki wklejam Wam 2 banery z Invicta (jeden z naszego forum a drugi z portalu Trójmiasto - oba z dzisiaj) :rofl2::-p ehhh ... zawsze wiedziałam że ściemniają ale żeby chociaż trzymali się jednej wersji :-D;-)

bez tytułu.jpg

Załączniki

• bez tytułu.jpg
    bez tytułu.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 64
Anuszka, Hania mocne kciuki za Was &&&&&

Anulla my też będziemy mieli opla astre ale nie kombi. Jak będzie nam brakować miejsca to weźmiemy trumnę na dach ;-) póki co nam wystarczy tym bardziej że prawie nic nie dopłacimy po sprzedaży starego auta ;-) Kciuki za Twojego kropeczka :-)

MadziulkaRz menopur jest lekiem bardziej naturalnym a Gonal jest syntetyczny. Na mnie lepiej działał syntetyk ;-)

Kasik jeszcze raz - fajny kropek i fajny suwaczek :-D

A mi jednak udało się przesunąć wizytę u gina na 10tego września bo przypomniałam sobie o encortonie którego miałam odstawiać i nie wiem czy tydz czasu ma znaczenie, lepiej niech dr ma szanse wydać decyzje szybciej

Marrika nie pracuje fizycznie a krwiak jest malutki i tak usytuowany, ze nie zagraza dziecku. Oszczedzam sie naprawde, troche siedze w papierach, dlugo spie, chodze do pracy na 11 a wieczorami poleguje na kanapie. W pracy odpisze na kilka maili, wystawie kilka faktur, zrobie przelewy, zamowie towar, dopilnuje czy ludzie chodza jak w zegarku, zjem obiad i tyle. A w domu nie robie zupelnie nic, wbijam sie w dres i kanapa. Mam kogos kto sprzata, pierze i prasuje, posilki jemy w pracy. To chyba mozna nazwac oszczedzaniem? :)

Dzieki dziewczyny za info o lutce i estrofemie, widze, ze nie ma reguly, ilu lekarzy tyle teorii.

Kotuska biore 20 mg encortonu dziennie. Wizyta u immunologa 15 wrzesnia, 11 robie subpopulacje. Bede o 1 tydzien za wczesnie na wizycie bo mialam przyjsc w 12 tc ale pani doktor ma urlop i mi przesuneli wizyte. Mam nadzieje, ze to nie bedzie problem.

Mam pytanko stymuluje się menopurem lub gonalem tak?
Jakaś różnica jest między nimi?

Menopur jest bardziej oczyszczonym lekiem. Mój prof uwaza ze po nim jest mniej jajek ale są bardziej tresciwsze, natomiast Gonalem uzyskuje sie wiecej jajek, różnej jakosci. Ale oczywiscie zalezy od tego jak dana osoba reaguje na leki.

Właśnie Madziulka, zależy jak się kto stymuluje, organizm każdy inny jest! widzisz jak ja zareagowałam na Menopur dawka 150 jedn. i 14 komórek, a ty większą dawkę miałaś, mniej pęcherzyków i na dodatek niedojrzałe :confused: ...nie wiem, co się to dzieje!

reklama
Do góry