reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny byłam u lekarza. Pęcherzyk ma nie całe 9 mm. Niestety mam się na razie nie cieszyć.Beta nie przyrasta tak jak powinna. na tym etapie powinna być dużo wyższa bo i dynamika jest większa. I powinna być tak jak u Kasik ok 3000. Pęcherzyk, to jedyne co jest dobre, bo jest w prawidłowym miejscu i prawidłowej wielkości. Komórki NK które mam 17,6 % są za wysoko i to może bardzo mocno zaważyć na powodzeniu. Musimy czekać do 16 sierrnia czyli następnej soboty. Wtedy kolejne usg i powinno być już widać zarodek i serduszko. Mam zwiększony Metypred, reszta leków bez zmian. Kasik, jak to wygląda w Twoich statystykach ?? Chodzi mi o bete, pęcherzyk i w ogóle.

reklama
wit. D nie trzeba robić na czczo :-) ...badanie mniej więcej kosztuje 20-30 zł prywatnie.

Dokładnie, witaminy nie trzeba na czczo, ale pani w labo powiedziała, żeby być tak 2-3 godziny po jedzeniu. Zjadłam tylko śniadanie o 9 i koło 15 pobierałam krew.
Madziula - gdzie 20-30 zł kosztuje?:szok: Ja w Krakowie obdzwoniłam laboratoria i znalazłam najtaniej za 50 zł. Ceny zaczynały się od 120 zł....

Kotuska no co ty ? Mam nadzieje ze to leniuszek bo zwarjuje !!!!! Kobiety w ciąży nie mogą sie denerwować !!!!!

Kasik anemię to ty nadal masz pamiętaj!!!! Hihihihi i niestety nie możesz pic :) myślisz ze ona tak szybko ustępuje ? Hahaha twoja anemia to za niecałe 9 miesięcy ustąpi :)

Dokładnie, witaminy nie trzeba na czczo, ale pani w labo powiedziała, żeby być tak 2-3 godziny po jedzeniu. Zjadłam tylko śniadanie o 9 i koło 15 pobierałam krew.
Madziula - gdzie 20-30 zł kosztuje?:szok: Ja w Krakowie obdzwoniłam laboratoria i znalazłam najtaniej za 50 zł. Ceny zaczynały się od 120 zł....
Rzeszów... sorki kosztowało 30 zł, teraz kosztuje 44 zł ... ale zawsze specjalista może ci dać skierowanie na wit. D ( np.reumatolog ) i można wtedy zrobić za darmo :-)

Kasik, kochana Twoja beta jest przepiękna i z całego serca gratuluję przyszłej mamusi:tak: Marzę takim samym wyniku:)
Kotuska, mam nadzieję, że maluszek ruszy i podrośnie. Trzymam bardzo mocno zaciśnięte kciuki żeby było dobrze. Ile teraz bierzesz metypredu?

Alternatywa, a dlaczego badalas witaminę D3? Ma ona wpływ na powodzenie? Ja od jakiegoś czasu biorę na niedobór tej witaminy VIGANTOLETTEN po 2000J raz dziennie, moja lekarka powiedziała, że to jedyny lek uzupełniający niedobór witaminy D3, reszta suplementów nie działają jak powinny.

reklama
Do góry