reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

fasolkowa jestem wszoku jeśli chodzi o L-4, bo mi w lutym nie robili żadnego problemu. Byłam na L-4 od dnia punkcji do testu. Z tym,że ja tłumaczyłam dr.N, że mam ciężką pracę, bo po pierwsze pracuję na 12-tki, no i dużo dźwigam. Mi też nie spodobało się to, że czekali u nas do piątej doby pomimo, że miałam tylko 4 komórki i z tego 3 zaplodnione. Jedną blastocyste podali,a drugą pozostawili do obserwacji.

reklama
W sumie u mnie z L4 tez nie bylo problemu. Zapytalam po transferze czy muszę się oszczędzać w pracy, a jestem kosmetyczką a dr T odrazu wyskoczył czy nie chce chorobowego do dnia testu heh, ale nie chcialam.
No a z tymi zarodkami to przesadzają naprawdę az sie boję drugiego podejscia i tego czy bede miec jakies mrozaczki.
Bernadka a ty jak tam? zaczęlas juz stymulację?

Ostatnia edycja:
Witajcie Kobietki. Miałam dziś o 9.30 transfer 3-dniowego malucha. Pozostała dwójeczka póki co oki, w czwartek Pani embriolog ma dzwonić co i jak z maluchami. Dziekuję za trzymanie kciukasów, przydały się bo wszystko sprawnie poszło. Trzymajcie je mocno nadal oby maluch się zadomowił. Pani Dr Cz bo u niej dziś byłam przed transferem, kazała zwiększyć Encorton do 10 mg i dodała na 3 Relanium. Brałyście Relanium po transferze? Jakoś do niego przekonana nie jestem. Poza tym pozostałe leki bz wg planu. Czyli luteina 3 razy dz, Fragmin, Encorton 10 mg, Bromergon, Folik, Antybiotyk do skończenia opakowania

W sumie u mnie z L4 tez nie bylo problemu. Zapytalam po transferze czy muszę się oszczędzać w pracy, a jestem kosmetyczką a dr T odrazu wyskoczył czy nie chce chorobowego do dnia testu heh, ale nie chcialam.
No a z tymi zarodkami to przesadzają naprawdę az sie boję drugiego podejscia i tego czy bede miec jakies mrozaczki.
Bernadka a ty jak tam? zaczęlas juz stymulację?

ja nie brałam zwolnienia i coś nas łączy :) wykonujemy ten sam zawód . A gdzie pracujesz ?

Ojej ale fajnie, taka bratnia dusza się znalazła ;), Ja pracuję w małej mieścinie pod Wrocławiem a ty?

Tola to teraz kciuki za zadomowienie sie kropka w Twoim brzuszku. Niech dni do testowania zlecą szybko ;)

Fasolkowa trzymam kciuki i oby wszystkie maluchy ładnie się podzieliły i zostały z Wami. Czego Tobie, Sobie i Wszystkim dziewczynom życzę

Dr przy punkcji Dr Sz. Proponował L4. Tyle, że ja nie chciałam. Powiedział tylko, że ze służbą zdrowia zawsze pod górke. I że mam się zastanowić. Dziś Dr Cz też pytała, ale powiedziałam że nie chce. Ona mówi że moja wola i mam robić jak uważam. Teraz mam 4 dni wolnego a potem jeszcze 4 dyżury więc jakoś przeboleje.

Ostatnia edycja:
montana ja póki co to jestem na antykach :) 28.04 mam kontrolną wizytę, na początku maja spodziewam się @ i zaczynam stymulacje. Jak dobrze pójdzie to ok 20 maja transfer. Z tego co mówił mi dr to chce zmienić mi stymulację ale to dopiero na wizycie dokładnie mi powie

Fasolkowa, Tola- trzymam kciuki aby Wasze kropki ładnie się wgryzały i zostały z Wami aż do czasu szczęśliwego rozwiązania. Ostatnio mało wesoło się zrobiło na forum wiec może chociaż u Was będzie szczęśliwie.:-)

reklama
Do góry