reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kotuska wg. norm przyrostu dla 72h mieści się w granicach normy choć patrząc na wcześniejsze wyniki faktycznie wygląda jak by zwolnił.
Daj znać co powie lekarka. Trzymam kciuki :tak:

Tajger biedna, wiem co czujesz. Tak jak piszą dziewczyny - pij jak najwięcej, poczytaj o diecie w takich przypadkach bo też może pomóc. Dostaniesz pewnie leki na hiperkę (ja miałam Dostinex chyba 8 dni p 1tb. dziennie) - powinno pomóc.
Pamiętaj też że czasami niestety hiperka może być groźna i się rozwinąć - jeżeli zauważysz niepokojące objawy (ciągłe zwiększanie obwodu brzucha i wzrost wagi, gorączka, duszności itd.) leć od razu do lekarza. Trzymam kciuki żeby szybko przeszła :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Kotuska e tak pomysl, jeżeli beta jest zawsze większa , co test to powinna wyjść taka sama kreska na teście albo mocniejsza, raczej nie bledsza, gdyby spadła to może kreska zniknąć prawda? Wiec trzeba teraz cierpliwie czekać na powtórke bety :)

Kotuska e tak pomysl, jeżeli beta jest zawsze większa , co test to powinna wyjść taka sama kreska na teście albo mocniejsza, raczej nie bledsza, gdyby spadła to może kreska zniknąć prawda? Wiec trzeba teraz cierpliwie czekać na powtórke bety :)

Wiem Genna dlatego pokazałam własnie jakie te testy są super i że je można o kant d.. ka rozbić.

Infinity nie dałam rady iść do pracy dostanę urlop do świąt.Cały czas bym spała właśnie wstałam.Wyjdę z psiakiem i znów pójdę spać.Mam gorączkę.Dostinex już biorę.Mam nadzieję że jutro się wszystko uda.z tego co zrozumiałam to oni zamrożą same komórki niezapłodnione.Czy to możliwe?

Tajger, zapłodnia 6 bo jestes w programie i bedą trzymać do blastocysty i zamrożą dopiero a pozostałe komórki , ponadliczbowe zniszczą albo zamrożą na twoja prośbę odpłatnie , a ile w końcu masz tych komorek pobranych?

Kotuska podobno testy wychodzą jak jest beta powyżej 100:) sprawdzone , wiec w czwartek rano sikaj :)

Genna, nie będę sikać. Trochę się podłamałam. Lekarka nie daje mi szans, czekamy albo beta wzrośnie do 500 wtedy usg i szukanie pęcherzyka albo spadnie i wiadomo albo dostane bóli i szpital. Takie mam wyjścia.

genna juro mam o 10 30 pobór.Ale nic mi wczoraj nie powiedział .Zrozumiałam że na trzy miesiące mrozi komórki.Ehh...mamy zamrożone tam nasienie i chcemy z tego więc jak coś to jest.Ale komunikacja że szok.

Tajger powinno być tak jak pisała genna - ja miałam 7 dojrzałych komórek, 6 zapłodnili a resztę mogłam odpłatnie zamrozić - u mnie była tylko jedną więc się nie opłacało ... nie słyszałam aby mrozili wszystkie komórki w rządówce zamiast je zapłodnic :confused: poza tym wydaje mi się to ryzykowne bo niestety nadal wyniki mnożenia komórek są bardzo słabe w stosunku do mnożenia zarodków ... popytaj może ich dokładnie co planują , może źle zrozumialas :sorry2:?

reklama
Do góry