reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik, to normalne, że leki jeszcze oddziałują. Dlatego to dziwne, że tak wcześnie każą robić. Trzymam kciuki, żeby 2 weryfikacja przyniosła wzrost wyników:)
Nie martw się progesteronem, bo na pewno podniosą Ci dawkę luteiny do 8 tabletek i podjęzykowo wprowadzą, także poziom zwiększy się ostro. U mnie wzrósł o 100%:) Także będzie dobrze. Oby do 2 weryfikacji i potem do 3 najważniejszej:)

reklama
Kasik, progesteron faktycznie słaby ale lutką na pewno go zwiększysz. Bierzesz dupka tez? Beta dodatnia, niekoniecznie z choragonu ;-)))) ja tam jestem dobrej myśli. Poczekajmy spokojnie na 2 weryfikacje. Zresztą transfer robił sam prof wiec tu nie może być lipy :-)

czekanie jest najgorsze. Ale trzeba czasu żeby maleństwa się zadomowiły:) Czekamy na wysokie wyniki:) Ja już bym chciała żeby była połowa marca, oby ten czas szybko zleciał:-)

Kasik, czy Twój lekarz sam dał Ci wszystkie suplementy diety - koenzym, vit d3 itd, czy sama prosiłaś? Mam zamiar sie o to wszystko zapytać, ale nie wiem czy teraz będę to brać, skoro punkcji nie będę miała teraz.

Ostatnia edycja:
Anulla suplementy diety takie jak DHEA, koenzym polecił mi doktorek ale to dlatego, że żadna komórka mi się nie zapłodniła na szkiełku. Resztę sama brałam, na własną rękę. Myślę, że do crio nie jest to potrzebne ale zapytaj podczas wizyty.

Kotuska nie mam dupka, tylko lutkę 100 3 x 2 i estrofem 3 x 1.

Heiza Ty progesteron masz ładny i betkę większą. A brałaś Choragon czy Ovitrelle przed punkcją?

Tak się zastanawiam bo miałam napisane, że wyniki krwi mam zrobić 3-4 godziny po lutce i estrofemie a ja brałam o godz 24 a wyniki robiłam o 9 więc rano nie brałam, dopiero po badaniu wzięłam. Może dlatego ten progesteron taki niski. Martwię się też betą bo dziewczyny miały dużo wyższą, wiem, że ona na tym etapie świadczy tylko o Choragonie w organiźmie ale i tak dużo niższa niż innych :zawstydzona/y:

Właśnie dzwoniła jakaś miła pani z Invicty ale nie zapamiętałam nazwiska ze stresu :zawstydzona/y: Mam zwiększyć luteinę i brać 3 x 4 tabletki 100 dowcipnie i 3 x 4 50 podjęzykowo, reszta bez zmian, relanium odstawić, kwas foliowy i bromergon brać.

hejka!
Kasik nie smutaj się wynikami, to jeszcze za szybko. Ważna jest weryfikacja PRG i dzięki temu wiesz, że masz zwiększyć leki. Teraz jeszcze dużo za szybko by wyciągać jakiekolwiek wnioski. Kciukam mocno za Ciebie i za Twoje bliźniaki

Napiszę słówko o moim transferze ;-) Doktor przyszedł specjalnie na mój transfer :-) A w trakcie cholernie ciężko było mi wytrzymać z pełnym pęcherzem, chyba przesadziłam :sorry: mimo, że wypiłam mniej wody niż Kasik. Jak położna nacisnęła mi brzuch by przyłożyć te coś do usg przez jamy brzuszne to aż jęknęłam i poprosiłam by nie tak mocno :-D Tak jak kiedyś u Kwiatuszka było ciężko u mnie bo mam strasznie wąskie ujście szyjki macicy ale doktor wszystko dobrze przygotował więc już z samym podaniem zarodka nie było problemu.
Ja nie mam robić żadnych weryfikacji tylko 4 marca bete i 4 marca mam już przyjść z wynikiem na wizytę do dr Cz a do mojego wysłać sms'em wynik. Doktor powiedział, że spodziewa się tylko dobrych albo bardzo dobrych wieści :happy:
Teraz wiem o co zapomniałam zapytać - o to czy brać nadal wit D. Bo o dostinexie pamiętałam (mam brać), o koenzynie też pamiętałam (nie brać), Relanium brać jeszcze tylko 2 dni, Acard cały czas brać, oczywiście kwas foliowy 5 mg, Prewenit, lutkę i dostinex też... normalnie lekomanka ;-):-D

AniaM, Ilka a jak u Was dziewczyny? Pęcherz nie dokuczał? ;-)
Genna szalej śmiało na nartach. To pewnie ostatnie Twoje szaleństwa. Ale też dbaj o siebie. Może kup witaminę C 1000 (taka rozpuszczalna). Mnie szybko postawiła na nogi :tak:

Smerfeta fajnie, że wszystko sprawnie poszło, dbajcie teraz o siebie bardziej niż ja bo ja durna jestem i żyję normalnie, nie umiem inaczej. Czyli ja mam bardziej pojemny pęcherz, że śmiało litr mi się zmieścił ;-):-D Mi doktorek mówił, żeby wszystkie suplementy diety odstawić a jak w drugim sms'ie zapytałam o Bromergon to napisał, że brać bo to nie suplement. Odpowiedź jak dla blondynki ;-)ale wolałam zapytać ponownie bo w pierwszym sms'ie o Bromergon, supelementy i relanium pytałam a napisał tylko o relanium i suplementach :-DSwoją drogą pani która dzwoniła przed chwilą powiedziała, żeby relanium już odstawić a mój doktorek kazał brać 4 dni, rano jeszcze wzięłam, myślisz, żeby nie brać już wieczorem?

My juz w domku ,pęcherz miałam taki pełny ze szok,myślałam ze nie wytrzymam transferu ;) na 6 komórek 5 zapłodnionych ,jeden podany a cztery jeszcze na podgladanku czy dalej beda sie dzielić .
Dziewczyny podajecie klasę z literka ,u mnie jest tylko grupa czy cos takiego ,wiem tylko ze podany kropek jest I klasy ,a pozostałe I-II wiec za wiele nie wiem:/

reklama
Kasik a w jakiej dawce masz relanium? Ja mam 5 mg i mam brać tylko 1 dziennie. Może faktycznie już więcej nie bierz bo dziś już 4 dzień bierzesz

Ilka też tak niedokładne mam info o klasie zarodków. Wiem jedynie że wszystkie są klasy AA ale nie pamiętam jak dalej. Ale na zdjęciu mam opis A>8 Haha czyli też nie mogłaś wytrzymać z pełnym pęcherzem :-D też masz testować 4 marca?

Edit:
Jednak na rozpisce mam info że mam brać 2x1 tabl relanium. Kurna ale jestem zakręcona, myślałam że jedną

Ostatnia edycja:
Do góry