reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Smerfeta ja miałam podobne objawy ,ale dzisiaj jest dobrze ,ostatnio nawet sobie mówiłam " zapamiętaj te chwile ,jak ci nie dobrze teraz,żebyś po transferze sobie nie wmawiala ze to objawy ciąży ,bo bez ciąży tez sa " hehe ,ale brak apetytu za to mi towarzyszy i czuje sie jak balon...:/

Nie wiem co mi pomogło migdały ,winko czy rybki ,ale dzisiaj moje endo miało 8 mm co mnie strasznie zaskoczyło ,oczywiście pozytywnie :D ,zawsze miałam 7-8 na cztery dni przed @ ,także dalej bede sie opychac :)

Ostatnia edycja:
jak mozna miec ivf i nie miec nic na niepekanie?
ja w poprzednim ivf mialam zastrzyk w przedostatni dzien antykow - z tego co wiem to albo sie tak dostaje, albo lacznie ze stymulacja. ale zawsze musza go podac, bo jak ja mialam dawki gonalu 250jm i nic nie roslo, a wczesniej przy samej iui mialam dawki 75jm i roslo pieknie. wtedy zuzylam tylko 6 zastrzykow po 75jm czyli 450jm w sumie i mialam piekne 3 pecherzyki, a teraz mialam stymulacje 2 tygodnie, gonalu wykorzystalam 2250jm i mialam wiecej bo az 18 komorek ale mialam tez 2 opakowania ovitrelle a wczesniej 1ovitrelle... takze jakos ciezko mi uwierzyc:O

Dzięki Karusia, ale ja mam niskie AMH = 2 więc chyba nie ma szans na hiperkę. Wcześniej miałam długi protokół i ciężko się stymulowałam. Teraz mam krótki protokół
Basia przy krótkim protokole zastrzyki na niepękanie podaje się trochę później, przy długim protokole otrzymywałam gonapeptyl na ok 3 tyg przed stymulacją i brałam je cały czas podczas stymulacji. Boje się tylko, że teraz mój organizm zareagował zbyt gwałtownie - o ile to możliwe :baffled:
Ilka no to mamy podobne odczucia :zawstydzona/y: i dlatego że jesteś świeżo po podglądanku to trochę mnie uspokoiłaś... mdłości ciążowe znam ale te są trochę inne. Co do endo to przysłużyły się mu gonadotropiny, które przyjmujesz :tak: Alkoholu teraz unikam bo jednak nie sprzyja jajcom, no ale rybki to samo zdrowie ;-)

Ostatnia edycja:
ja w czasie stymulaci pilam wino wytrawne czerwone :D na rozluznienie, na endo nie potrzebowalam bo ja normalnie mam 14mm podczas owu.
ja teraz nie wiem jak bedzie. mam wizyte 21dc i podobno juz mam zaczac brac zastrzyki a pozniej gonal. a w listopadzie mialam jeden analog dzien przed ostatnia tab anty i pozniej sam gonal, nic na niepekanie w czasie. jej chyba co lekarz to inna metoda. jestem juz glupia

Smerfeta wiem, wiem, że mi kibicujesz moja bliźniaczko forumowa. Mam do Ciebie tylko pośbę a właściwie polecenie - jak tym razem też mi się żadna komórka nie zapłodni to nie będziesz się tym przejmowała i spokojnie czekała do swojej punkcji i transferu, ok? Wiem, że trudno to obiecać ale wydaje mi się, że nasze przypadki są jednak różne a mój niestety ten gorszy więc u mnie może być kolejna porażka. Mam przeczucie, że u Ciebie wystarczy ICSI zamiast klasycznego ivf i się uda. Objawami się nie przejmuj, zresztą jutro lekarz rozwieje Twoje wątpliwości, to znaczy, że organizm reaguje. Ja też czuję się inaczej niż przy poprzedniej stymulacji. Przy Twoim AMH nie powinnaś mieć hiperki ale może stymulka będzie krótka jeżeli pęcherzyki już dojrzeją. A wyniki estradiolu i progesteronu też jutro robisz?

Basia nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam. Przy stymulacji zawsze podaje się coś na niepękanie pęcherzyków ale nie zawsze od pierwszego dnia. Mówię o konkretnej stymulacji a nie o wyciszaniu jajników. Ja np. poprzednio brałam Gonapeptyl już na drugi dzień rano po wieczornym Menopurze a teraz dopiero 2 dni później, Smerfeta na razie nie ma nic ale właśnie dlatego ma jutro wizytę i lekarz na pewno jej coś włączy.

to ja powiem jak wygladala moja stymulacja.
jadlam antyki. 20dc na antykach dostalam zastrzyk w dupsko hamujacy cos tam w przysadzce mozgowej.
6dc wlasciwego dostalam gonal
moje dawki:
6dc – gonal 150jm
7dc – gonal 150jm
8dc – gonal 100jm
9dc – gonal 75jm
10dc – gonal 150jm, estradiol 92pg/ml , skan – dużo małych pęcherzyków 6-7mm
11dc – gonal 150jm
12dc – gonal 100jm
13dc – gonal 250jm, estradiol 145 pg/ml, skan – około 16 pęcherzyków po 11-12mm
14dc – gonal 250jm
15dc – gonal 200jm
16dc – gonal 225jm, estradiol 676 pg/ml, skan – około 10 pęcherzyków: 4-16mm, 4-11mm reszta 6-7mm
17dc – gonal 250jm
18dc – gonal 200jm, estradiol 2190 pg/ml, skan – około 10 pęcherzyków, 2-16mm, 4-14mm, reszta małe
19dc – ovitrelle 2 opakowania
21dc - punkcja pobrano 18 komórek w tym 17 dojrzałych

i tyle. nie mialam menopuru ani nic. dlatego pytam. bo nie rozumiem :)
mialam 1 zastrzyk w cyklu wczesniejszym i pozniej sam gonal :)

Kochany Kasiku ja tez bardzo Tiobie kibicuje i mam nadzieje ze seksie na szkielku w ten wyjątkowy dzien jakim są siarentynki bedzie sprzyjał Wam. 3mam kciuki bądź cudną kurką nioską :)
smerfetko za ciebie tez, za wizytke , my to zawsze sie stresujesz i to niepotrzebnie :)

reklama
Do góry