reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
U mnie dzisiaj drugie podgladanko :) w lewym jajniku 9 pęcherzyków w prawym 5 ,ale mam jeszcze trzecie podgladanko w poniedziałek i punkcja bedzie prawdopodobnie przesunięta na środę ...

Kasik, to dzięki tobie, dziękuje że zaoszczędziłaś mi trochę stresu

Ilka, to piękny wynik, trzymam kciuki by wszystkie pięknie dojrzały :tak:

Dziewczyny
Mam prośbę
Muszę zaznaczyć sobie w pracy urlop na czas po stymulacji, na punkcje i transfer a nie wiem kompletnie kiedy i ile. Ile dni na stymulacje mniej więcej.kiedy punkcja.po ilu dniach transfer. Zapomniałam zapytać o to ginke :’(
Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.

Anuszka stymulacja zależy od tego jak będziesz reagowała na leki. Zazwyczaj od 7 do 12 dni. Po zakończeniu stymulacji tzn. od ostatniego zastrzyku np. Menopuru odlicz 2 dni przerwy nie wliczając dnia zastrzyku i następny dzień to punkcja. Np. ostatni zastrzyk Menopuru bierzesz w poniedziałek to punkcja powinna być w czwartek. Późnie w zależności iludniowe zarodki będziesz miała podane 3 lub 5 dni po punkcji następuje transfer, pamiętaj, że dzień punkcji się nie liczy. Czyli jak punkcja przypadłaby w w czwartek to transfer 3-dniowego zarodka odbędzie się w niedzielę a 5-dniowego we wtorek. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś bo jakoś zawile mi to wyszło ;-)

Anuszka stymulacja zależy od tego jak będziesz reagowała na leki. Zazwyczaj od 7 do 12 dni. Po zakończeniu stymulacji tzn. od ostatniego zastrzyku np. Menopuru odlicz 2 dni przerwy nie wliczając dnia zastrzyku i następny dzień to punkcja. Np. ostatni zastrzyk Menopuru bierzesz w poniedziałek to punkcja powinna być w czwartek. Późnie w zależności iludniowe zarodki będziesz miała podane 3 lub 5 dni po punkcji następuje transfer, pamiętaj, że dzień punkcji się nie liczy. Czyli jak punkcja przypadłaby w w czwartek to transfer 3-dniowego zarodka odbędzie się w niedzielę a 5-dniowego we wtorek. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś bo jakoś zawile mi to wyszło ;-)
a ovtrelle/choragon? po nim po 36h powinna byc punkcja. tak w kazdej klinice mowia. kolezanki mialy to samo. ja zastrzyk o 2 w nocy musialam robic.

Czarna badanie połówkowe już miałam- chodzi Ci o USG? Byłam nawet u dwóch lekarzy,żeby sprawdzić, czy na pewno wszystko jest dobrze- u mojego prywatnie i innego na kasę chorych. Na szczęście synuś jest zdrowy. Czasem nieźle daje mi kuksańce, ale jest to moment na który czekałam parę lat i teraz wiem, że warto było. Jedyny problem to, że wykryto u mnie jakieś paciokowce, które mogły być przyczyną moich przedwczesnych skurczy, ale mam nadzieję, że po antybiotyku wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam

reklama
cześć dziewczyny. Ostatnia beta 1.2:no: Także już zapisałam się na kolejną wizytę do kliniki.
To dobrze wiedzieć, że dzwonią i mówią o zarodkach, czy dobrze się dzielą itd. Wiadomo następnym razem gdzie to załatwić, bo mi nikt nie powiedział o takiej opcji.
Kasik - ja przed punkcją nie brałam tego leku. Tylko unidox i choragon

Do góry